1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÖLMÜŞTÜ DİRİLDİ, KİTAP BİLE YAZDI
ÖLMÜŞTÜ DİRİLDİ, KİTAP BİLE YAZDI

ÖLMÜŞTÜ DİRİLDİ, KİTAP BİLE YAZDI

ÖLMÜŞTÜ DİRİLDİ, KİTAP BİLE YAZDI

A+A-

25 yaşındaki Jack Martindale isimli İngiliz, birçok genç gibi üniversiteyi bitirdi ve iş hayatına atıldı ama onu diğerlerinden ayıran bir şey var. Bundan sadece 5 yıl önce genç adamın kafatası, geçirdiği kazada 30 parçaya bölündü ve komaya girdi.

"KOMADAN ÇIKAMAZ" DEDİLER

Jack Martindale, 20 yaşındayken kız arkadaşı Chelsea Cannon ve birkaç arkadaşıyla dışarı çıkmıştı. Ancak korkunç bir kaza hepsinin hayatını alt üst etti. Jack Martindale'in kafatası neredeyse paramparça oldu, çok ağır bir komaya girdi. Doktorlar 3 ay boyunca ailesine "Büyük ihtimalle hiçbir zaman komadan çıkamayacak, çıksa bile asla hayatını kendi başına sürdüremeyecek" dedi. 5 saatlik bir operasyon geçirdi, kafatasına 9 titanyum plaka takıldı, korkunç kazada kız arkadaşı Chelsea'yi kaybetti.

ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ

Ancak genç adam 2010 yılında herkesi şaşırtarak uyanmayı başardı. Konuşamıyor, yürüyemiyor ve yemek yiyemiyordu. 6 ay boyunca doktorlara karşı geldi, "Yapamazsın" denilen her şeyi reddediyor, yapacağına inanıyordu. Ve yanılan doktorlar oldu.

Kazayı yapan şöfore karşı hukuk savaşı başlattı. Kız arkadaşının acısı dururken, diğer taraftan ayağa kalkmayı başardı. Jack yürümeyi, konuşmayı yeniden öğrendi. Üniversiteye geri döndü ve başarıyla bitirdi. Başından geçenleri de bir kitapta toplayan genç adam etrafındaki herkese umut olarak hayata geri dönmeyi başardı.

26548776.jpg

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.