1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜM HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI!
ÖLÜM HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI!

ÖLÜM HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI!

Dipkarpaz'da;

A+A-

 

Dipkarpaz'da açlığa ve susuzluğa mahkum edilen eşeklerin, ölüm haberleri gelmeye başladı. 3 eşek dün bölgede ölü bulundu.

Dipkarpaz'da Apostolos Andreas Manastırı yakınlarında piknik alanında 3 eşeğin ölü bulunduğu öğrenildi. Eşeklerin ölüm nedeni bilinmezken, veterinerler tarafından bugün otopsi yapılacağı belirtildi.

Eşeklerin açlıktan ölmüş olabilecekleri tahmin edilirken, Çevre Dairesi tarafından bir süre önce bölgeye gönderilen kokmuş olduğu iddia edilen balyaların da, eşeklerin ölümüne neden olmuş olabileceği düşünülüyor.

VETERİNER DAİRESİ YOĞUNLUKTAN GİDEMEMİŞ

Gazetemize konuşan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, "3 eşeği ölü bulduk. Nedenini bilmiyorum. Veterinerler yoğun oldukları gerekçesiyle yarın (bugün) gelebileceklerini söylediler. Biz de otopsi yapılmadan gömmeyeceğiz" dedi.

"BAZI BÖLGELERDEKİLER HALA AÇ"

Belediye Başkanı Coşkun, 10 Bin TL'lik kredi ile satın aldıklarını duyurdukları balyaların, eşeklerin ölü bulunduğu bölgeye bırakılmadığını, eşeklerin yoğun olduğu bölgeye konan balyaların, dağın arka kısmına da yine götürülemediğini kaydetti.

"KALANLAR YÜRÜMEYE ZORLANIYOR"

Bölgedeki eşeklerin zayıflamış ve zor yürüyebildiklerine dikkati çeken Belediye Başkanı Suphi Coşkun, eşeklerin sahibinin devlet olduğunu belirterek, "Devletin sahip çıkması gerekir, sahip çıkıl-saydı belki bu eşekler ölmezdi" diye konuştu.

11 GÜNDE 10 BİN TL'LİK BALYA BİTTİ Mİ?

Belediyenin maddi durumunun iyi olmadığını belirten Suphi Coşkun, "durumumuz iyi olsaydı bu hayvanların aç kalmasına müsaade etmezdik.

Geçenlerde kredi ile aldığımız balyalar yeterli gelmedi. Tekrardan balya almak için çabalıyoruz" dedi. "11 günde 10 Bin TL'lik balya bitti mi?" sorusu üzerine ise Belediye Başkanı Coşkun, "yok biraz daha var" dedi.

Detay

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.