1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜM KORKUSU YAŞADILAR
ÖLÜM KORKUSU YAŞADILAR

ÖLÜM KORKUSU YAŞADILAR

Ölüm korkusu yaşadılar

A+A-

Pegasus Havayolları’nın dün akşam Adana-Ercan seferini yapan uçağına asılsız bomba ihbarı yapılması, hem 181 yolcuya ecel teri döktürdü, hem de birçok uçuşun gecikmeli yapılmasına yol açtı. Ercan Havaalanı bir süre tüm uçuşlara kapatılırken, Pegasus yolcularının üzerleri ve valizleri polis tarafından didik didik arandı. Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’de geniş yankı uyandıran ve KKTC emniyet güçlerinin seferber olduğu olduğu bomba ihbarı asılsız çıktı. Uçakta ecel teri döken yolculardan bazıları Diyalog’a konuşarak yaşadıkları korkuyu ve tepkilerini seslendirdi. Bomba ihbarı yapılan bir uçağın içinde ‘Teknik arıza var’ denilerek 45 dakika beklediklerini söyleyen yolcular, “Bomba olan uçağın içinde insanları bekletmenin mantıklı bir açıklamasının” bulunmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Yaşanılan olayı ömürleri boyunca unutmayacaklarını söyleyen yolcular, bomba ihbarının asılsız olması ve olayı kazasız belasız atlattıkları için Allah’a dua ettiklerini belirtti.

Yolcular ne dedi...

Samet Yeşil: Teknik arıza var denildi

“Uçak piste indi, pilotlar teknik arıza var uyarısında bulundu. Yarım saat uçağın içinde bekledik. Sonra otobüsler geldi bizleri indirdiler ve otobüslere bindik. Ardından köpekler geldi uçakta arama yapıldı. Bütün bagajlarımızı kokladılar sonra bizim üzerimizdeki şahsi bagajlarımızı da yokladılar. Biz indikten çok sonra öğrendik uçakta neler olduğunu.”

Beytullah Yıldız: Suçluymuş gibi muamele gördük

“Uçakta 200 yolcu vardık yaşlı kadın çocuk saatlerce bekledik. Uçağın içerisinde böyle şey mi olur. Uçakta bomba olduğunu arandıktan sonra öğrendik. Uçağın içerisinde bekletildik ayıptır bu kadarı ilk defa böyle brşey yaşadık. Bizler sanki suçluymuşuz gibi muamele gördük.Yolcu olarak bindiğimiz uçakta başımıza gelmedik kalmadı.”

Aziz  Kaya: Bombayı telefona gelen mesajdan öğrendim

“Uçaktan 20:15’te indik. 15-20 dakika  açıklama yapılmadı. Ne olduğunu bilmeden bekledik orada. Pilot anons yaptı inerken uçakta teknik bir sorun var dendi bize. Muamele çok kötüydü. 45 dakika bekletildik. Otobüslere bindirildik ben cep telefonumu açtım ve telefona bir mesaj geldi. Adana’da bir haber sitesinde bizim bindiğimiz uçakta bomba var haberini gördüğüm zaman ne telefona gelen mesajla öğrendim. Panikledik tabi yolcular olarak bize hiç bir bilgi verilmedi. Uçakta bomba olsa hepimiz ölecektik. Güvenlik önlemleri sıfır. Hepimizi uçağın dibinde beklettiler.”

Cengiz Tekin: Bomba olan uçakta yolcu bekletilir mi?

“Yarım saat uçakta bekletildik. Burası ne biçim bir ülkedir anlamadım. Bomba var deniyor yolcular uçakta bekletiliyor patlayın ölün yani bu nasıl bir iş anlamadım.”

Suat Kızıldağ: Utanç verici bir durum

“Kuzey Kıbrıs adına utanç verici bir durum. Böyle bir şey olur  mu hiç. Uçakta bomba var deniliyor hepimiz tedirgin olduk bizi otobüslere bindirdiler orada bomba olduğu düşünülen uçağın 20 metre yakınında beklettiler ayıptır. Bu olayda bizlerin yaşadıkları KKTC adına utanç vericidir.”

Sevim Bozdağ: Çok korktuk

“Çok korktuk .Bize bilgi vermediler. Bomba olduğu söylentisini duyduk . Allahtan oğlum yanımda. Allah bir daha yaşatmasın.”

Rifat Ünal: Perişan olduk

“Bomba ihbarı vardı bizleri beklettiler.Tedirgin olduk. Ama muamele  çok kötüydü. Yani uçakta bomba var denildi. Dışarıda bizi  bekleyen yakınlarımız da endişelendi. Onlara da bilgi verilmedi. Biz orada onlar dışarda perişan olduk.”

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.