1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI
ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde askerlik görevini yaparken tuttuğu nöbet sırasında Rum askerlerinin silahlı saldırısında şehit edilen Piyade Er Allahverdi Kılıç, 17. ölüm yıldönümünde anıldı.

A+A-

ERSAN: “TEK GÜVENCEMİZ TÜRKİYE”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde askerlik görevini yaparken tuttuğu nöbet  sırasında Rum askerlerinin silahlı saldırısında şehit edilen Piyade Er Allahverdi Kılıç, 17. ölüm yıldönümünde anıldı.

Kılıç’ı anma töreni, Güvercinlik'te şehit edildiği nöbet kulübesi önünde yapıldı. Protokol sırasına göre nöbet kulübesi önüne çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla sürdü.

Tören, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ile 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Murat Yanarateş’in konuşmasıyla sona erdi.

Törene, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına 61. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına 4. Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay Behçet Öznacar, Gazimağusa Kaymakam Vekili Mehmet Nurettin, DP-UG Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, siyasi parti, üniversite, muharip dernekler, kurum kuruluş derneklerin yetkilileri ve köylüler katıldı.

Törende, Kılıç’ın ailesi ile 17 yıl önceki saldırıda Kılıç ile birlikte nöbette bulunan ve saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan Burhan Cihangir de hazır bulundu. Törenin ardından Kılıç’ın ailesi nöbet kulübesini ziyaret etti.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan törende yaptığı konuşmada, 17 yıl önce vatan toprağını korurken hain Rum saldırısında şehit olan Kılıç’ı rahmetle anarak, Rumların yaptığı saldırıyı lanetledi, gerekli önlemleri almayan ve saldırganların kaçmasını engelleyemeyen İngiliz yetkilileri protesto etti.

Ersan, Kıbrıs Türk halkının tek güvencesinin Anavatan Türkiye olduğuna vurgu yaparak, devlet, bayrak, vatan ve Türkiye’nin garantörlüğünden asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

KKTC’nin tapusunun şehitlerin olduğunu, yaptıkları icraatlarla da şehitlerin kemiklerini sızlattırmayacaklarını ifade eden Ersan, “Türkiye askerinin adadan çıkması halinde Kıbrıs Türk halkının yok olacağını, bu yüzden adada kalıcı, iki bölgeli güvencenin sağlanacağı bir anlaşma istediklerini, bu konuda da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na desteklerinin tam olduğunu” vurguladı.

4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Murat Yanarateş de, 17 yıl önce askerlik görevini yaparken nöbet yerinde şehit edilen Kılıç’ı rahmetle andıklarını belirtti.

Vatan topraklarını korumanın, askerlerin, en büyük görevi olduğunu vurgulayan Yanarateş, bu görevi yerine getirmeye devam edeceklerini, bu uğurda da canlarını seve seve vereceklerini kaydetti.

Yanarateş, Anavatan Türkiye’nin yüzyılın en haklı müdahalesini yaparak Barış Harekatı’nı gerçekleştirdiğini, bu harekat olmasaydı Kıbrıs Türk halkının; bir devlete, bayrağa ve özgürlüğüne sahip olamayacağını, aksine azınlık kalıp, sıkıntılar içinde yaşamaya devam edeceğini ve zaman içinde yok olup gideceğini belirtti.

Yanarateş, bu yüzden Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı olarak vatan topraklarını son Türk askeri kalana dek koruyacaklarını, bayrağa sahip çıkacaklarını dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.