1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ BUGÜN
ÖLÜM YILDÖNÜMÜ BUGÜN

ÖLÜM YILDÖNÜMÜ BUGÜN

Lefkoşa Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

A+A-

 

TMT Lefkoşa Sancağı’nın ilk Serdarı merhum öğretmen ve spor adamı Yusuf Salih, 51’inci ölüm yıldönümü olan bugün, Lefkoşa Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anma törenine, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Genel Sekreter Çetin Serez, Yusuf Salih’in arkadaşları ve ailesi katıldı.

Törende ilk olarak Yusuf Salih’in mezarına çelenk konuldu, ardından Saygı Duruşunda bulunuldu. Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora ve oğlu Süleyman Ergüçlü birer konuşma yaptı. Yusuf Salih’in öğrencilerinden Faik Koyuncuoğlu da bir anısını paylaştı.

BORA: “TOPLUMUN İLK SERDARI”

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Yusuf Salih’in milli mücadelenin bu aşamaya gelişinde ilk adımı atan kişi ve toplumun ilk Serdar’ı olduğunu vurguladı.

Bora, “Yusuf Salih, bu kutsal görevi seve seve kabul ederek, büyük risk alıp davaya önderlik yapmada üzerine düşeni yapmaya çalıştı” diye konuştu.

Salih’in o dönemde, okulda “spor hocaları” olduğunu belirten Bora, onu TMT kampında, milli mücadelede yol gösterip, önderlik yaparken görmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Bora, “Bugün başımız dik, huzur ve güven ortamında yaşıyorsak, bu Yusuf hoca gibi kahramanların ortaya çıkmasıyla mümkün oldu” dedi.

ERGÜÇLÜ: “FEDAKARLIKLARI OLMASA BUGÜNE GELEMEZDİK”

Yusuf Salih’in oğlu Süleyman Ergüçlü ise, babasının anısının yaşatılmasına katkıda bulunan TMT Mücahitler Derneği’ne teşekkür etti.

Babası Yusuf Salih’in silah ve çalışma arkadaşlarının toplumun birer değeri olduğunu, hepsine şükran ve minnet duyduklarını söyleyen Ergüçlü, “Onların fedakarlığı olmasaydı bugünlere ulaşamazdık, gelemezdik” dedi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.