1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜM YOLU’NA BAĞIMLILIK BİTECEK
ÖLÜM YOLU’NA BAĞIMLILIK BİTECEK

ÖLÜM YOLU’NA BAĞIMLILIK BİTECEK

Ölüm Yolu” diye anılan bölge...

A+A-

 

Gazimağusa’da ihalesine 2013 yılı nisan ayında çıkılan ve inşası hâlâ daha devam eden “Yeni Hastane Yolu” kısa süre sonra trafiğe açılacak. Yeni yolun açılmasıyla, sıkça trafik kazası meydana gelen ve “Ölüm Yolu” diye anılan bölgedeki sorunlu yola bağımlılık bitecek.

Yol uzunluğu bin 400 metre olan duble yolda her bir şerit 10 buçuk metreden oluşuyor. Özellikle de günümüzde sıkça kullanılmak zorunda kalınan “Ölüm Yolu” olarak bilinen Gazimağusa Devlet Hastanesi Çevre Yolu yeni yolun hizmete açılmasıyla daha az kullanılır hale gelecek olması bölgede memnuniyet yarattı.

Yeni yolun duble olması nedeniyle de trafik daha akışkan olacağı bildirilirken, uzmanlar duble yolların tek şerit olan “Dur- Kalklı” yollara göre akaryakıt yönünde hem daha ekonomik olduklarını hem de güvenliğinin yanında çevre dostu da olduğunu bildirdiler.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ise, trafikte güvenliği sağlamak adına ihalelerinin ve projelerinin devam ettiğini ve bundan sonraki dönemde de devam edeceğine dikkat çekti.

 

Kaşif: Yol güvenliği ve standartların

yükseltilmesinin öncelikli hedefimizdir

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, bakanlık olarak trafik ile ilgili sorunların ortadan kalkması için çalıştıklarını, ancak trafikteki sorunların sadece devletin çalışmalarıyla çözümlenemeyeceğini belirterek, bu konuda sivil toplum örgütleri ile vatandaşların da desteğinin gerektiğini vurguladı.

Ulaştırmada öncelikli konunun trafikte insana olan saygının artması olduğunu belirten Kaşif, bu konuda her türlü plan ve projenin topluma kazandırılmasıyla insanların yollarda güvenli bir şekilde seyrini sağlamak istediklerini söyledi.

Yol güvenliği ve standartların yükseltilmesinin öncelikli hedefleri olduğunu söyleyen Ahmet Kaşif, göreve geldiklerinden itibaren ciddi bir uğraş içerisinde olduklarını, özellikle yol güvenliğinin arttırılmasına yönelik çalışmaların hızla ilerlediğini, bariyer çalışmaları ve bölünmüş yolların ışıklandırılması ve bilgi verici ve ikaz levhalarının arttırıldığını, peyzaj çalışmaları yaptıklarını anlattı.

 

“Uluslararası standartlar dikkate alınıyor”

Ahmet Kaşif, “Trafik güvenliğine ilişkin risk ve tehlikeleri en aza indirebilmek, özellikle altyapı çalışmalarında, yol güvenliği standartlarına uygun her türlü denetim etkinliğini sağlamak ve yapım aşamalarında yol güvenliği ile ilgili ulusal ve uluslararası standartları dikkate alacağız” dedi.

Yolların aydınlatılması için çalışmalar ile ihalelerin de sürdüğünü ifade eden Kaşif, bu çerçevede Güzelyurt yolu 4 kavşak, Gazimağusa- Yeni Hastane bağlantı yolunun ve Gazimağusa- Korkuteli kavşak aydınlatılması projelerinin devam ettiğini belirtti.

Ahmet Kaşif, birinci hedeflerinin; yolların kalitesinin yükseltilmesi ve vatandaşların da trafik kurallarına uymasıyla trafikte hayat kurtarmak olduğunu ifade ederek, sadece altyapının iyileştirilmesinin trafik kazalarının önlenmesine yetmeyeceğini, bu yüzden trafik eğitime de önem verdiklerini kaydetti.

 

Erduran: Yeni yolda trafik akışkan olacak

KKTC Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Erduran, Gazimağusa- Yeni Hastane Bağlantı Yolu’nda akışkan bir trafik olacağının altını çizdi.

Duble olacak yolda akışkanlığın sürekli sağlanacağını belirten Hasan Erduran, “Dur Kalklı” yollarda daha fazla yakıt tüketildiği için duble yolların yakıt bakımından daha ekonomik olduklarına vurgu yaptı.

 

“Yeni yol çevre dostu”

“Dur- Kalklı” yollarda araçların daha fazla kalkış hareketi yapmaları nedeniyle egzozlarından daha fazla duman çıktığını beliren Erduran, “Yeni yapılan yol da duble olduğu için trafik akışkan olacak. Dur- kalk olmayacak. Bu nedenle yeni yolda egzoz dumanı oluşmayacağı için çevre dostu olacak “ dedi.

Hasan Erduran, yeni yapılan yol sayesinde bölgedeki trafik sıkışıklığının önemli ölçüde giderileceğini ifade ederken, yolun açılmasıyla gözle görülür rahatlama olacağını ve trafiğin daha güvenli bir şekilde işleyeceğini belirtti.

 

Ünlütürk: Trafiği rahatlatacak
KKTC Karayolları Dairesi Gazimağusa Şube Sorumlusu Niyazi Ünlütürk, Gazimağusa Devlet Hastanesi, Lefkoşa- Gazimağusa anayolu ve Gazimağusa- Karpaz anayolunu bağlayan yolun şehir içi trafiğini azaltarak bir rahatlama getirmesini amaçladıklarını söyledi.

Bin 400 metre uzunluğundaki ve toplam 21 metre genişliğindeki anayolda bir çember bulunduğunu anlatan Niyazi Ünlütürk, bu yolun vergiler hariç 2 milyon 993 bin 800 TL’ye mal olacağını kaydetti.

 

“New Jersey bariyeri”

Niyazi Ünlütürk, yolun ihalesinin 2 Nisan 2013 tarihinde başladığını dile getirdi. Ünlütürk, yolun tüm kazı, dolgu, alt temel ve 1. tabaka asfalt kaplama işlerinin ve yol ortasındaki “New Jersey” tipi bariyer işlerinin tamamlandığını bildirdi.

Niyazi Ünlütürk, şöyle konuştu:

“2. kat asfalt kaplama işleri, yolun 2 kenarına çelik oto korkuluk takılması ve beton kanal işleri ihalede olmayan ama yapılması elzem olan yolun aydınlatma işleri için gerekli ödenek sabit görüntülü radar alım sistemi projesinden temin edilerek, tüm yolun aydınlatılması işleri yapılıp tamamlandıktan sonra 2. kat asfalt, oto korkuluk ve beton kanal işleri yapılacaktır.”

Tüm KKTC genelindeki duble yollarda olduğu gibi bu yolda da hız limitinin 100 km olacağını anlatan Ünlütürk, bu limitin çember yaklaşımlarında 50 km’ye düşeceğini kaydetti.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.