1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “ÖLÜMCÜL OLMAYAN” YARDIM SINIRI
“ÖLÜMCÜL OLMAYAN” YARDIM SINIRI

“ÖLÜMCÜL OLMAYAN” YARDIM SINIRI

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında...

A+A-

 

PENTAGON SÖZCÜSÜ KİRBY: "SİLAH YARDIMI MESELESİ MASADA KALMAYA DEVAM EDİYOR"

ABD yönetimi, Ukrayna'ya silah yardımı konusunun masada kalmayı sürdürdüğünü, ancak şu andaki desteğin "ölümcül olmayan" yardımlar üzerine kurulu olduğunu kaydediyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında soru üzerine, ABD'nin şimdiye kadar Ukrayna'ya 118 milyon dolar güvenlik yardımında bulunduklarını belirterek, bunların çelik yelek, miğfer, gece gözlüğü gibi Ukrayna'nın savunmasına ve iç güvenlik operasyonlarının sürdürülmesine gerekli olan destekleri içerdiğini bildirdi.

ABD'nin Ukrayna'ya yardımlarını artırması gerektiğine yönelik eleştirilere değinen Earnest, "Ukrayna'daki durumun diplomasiyle çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. ABD'nin Ukraynalılar'a büyük Rus ordusuyla eşit düzeye gelecek derecede yardımlar sağlaması şeklindeki fikirler gerçekçi değil" diye konuştu.

"SİLAH YARDIMI KONUSUNDA KARARA VARILMADI"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de günlük basın toplantısında, Ukrayna'ya yönelik bir dizi yardımlarının bulunduğunu ifade ederek, "Seçenekleri masadan çıkarmıyoruz. Neler yapılması gerektiği ve hangi tür yardımların uygun olduğu noktasında devam eden iç müzakerelerimiz var. Seçenekleri her zaman değerlendiriyoruz" dedi.

Krize müzakere edilmiş bir sonuç bulunmasının doğru yaklaşım olduğu yönündeki pozisyonlarının da değişmediğini dile getiren Psaki, "Silah yardımı sağlanması konusunda herhangi bir karara varılmadı" ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby de ABD'nin Ukrayna'ya desteğinin ölümcül olmayan yardımlar şeklinde kalmayı sürdürdüğünü kaydetti.

ABD'nin yardımlarını gözden geçirme süreçlerinin her zaman devam ettiğini belirten Kirby, "Silah yardımı meselesi masada kalmaya devam ediyor ama şu anda gönderdiğimiz ölümcül olmayan yardımlar" diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.