1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ölümcül tehlike!
Ölümcül tehlike!

Ölümcül tehlike!

29-30 yaş aralığı yetişkinlerde görülüyor!

A+A-

Bağırsak kanserinin görülme yaşı düşüyor!

Bağırsak kanseri oranları, Avrupa genelinde genç insanlarda zayıf diyetler, obezite nedeniyle yükselişte. Genellikle 50 yaş ve üzeri yetişkinlerde görülen bu hastalık 29 ve 30 yaş arasındaki yetişkinlerde de görülmeye başlandı.

Çoğunlukla önlenebilir olan ölümcül hastalık, yalnızca 50 yaşın üzerindeki insanlara saldırır. Uzmanlar gençlerde obezite, zayıf diyetler gibi sıkıntıların şaşırtıcı derecede çoğaldığını söylüyor. Bağırsak veya kolorektal kanser, kolon ve rektumdan oluşan büyük bağırsağı etkiler.  Bu tür tümörler genellikle polipler olarak adlandırılan kanserli büyümelerden gelişir.

20 ile 39 yaş arasındaki yetişkinler arasında kolon kanseri oranları, 2008 ve 2016 yılları arasında yılda yüzde 7.4 oranında arttı.

Hollandalı araştırmacılar, halk sağlığı için şu anda sunulduğundan çok daha erken tarama yapması gerektiğini söylüyor. Hastalık erken teşhis edilirse tedavi süreci veya önlem alma açısından değer taşır. 

Baş yazar Dr. Fanny Vuik, tıp topluluğunun Kuzey Amerika'daki genç yetişkinler arasında kolorektal kanser vakalarının arttığını söyledi. Çalışmalar, genç hastaların bağırsak tümörlerinin genellikle daha agresif ve daha yaşlı popülasyonlara göre daha farklı olduğunu söylüyor. 
Bu yılın başlarında İngiltere'de erkekler ve kadınlara İskoçya doğrultusunda, 50 yaşından itibaren bağırsak kanseri testi sunulacağı açıklandı. Bağırsak kanseri taraması İskoçya'da 50 yaşından itibaren başlıyor. İngiltere'nin geri kalanında 10 yıl sonra başlaması kararı tartışma konusu oluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.