1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMCÜL UYUŞTURUCUYU ŞİMDİ DE KKTC'YE BULAŞTI!
ÖLÜMCÜL UYUŞTURUCUYU ŞİMDİ DE KKTC'YE BULAŞTI!

ÖLÜMCÜL UYUŞTURUCUYU ŞİMDİ DE KKTC'YE BULAŞTI!

ÖLÜMCÜL UYUŞTURUCUYU ŞİMDİ DE KKTC'YE BULAŞTI!

A+A-

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri, Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye 5 kilo bonzai yapımına yeterli 100 gram bonzai hammaddesi ele geçirdi.

Polis, olayla ilgili İçim Nadiri ve Cemal Türkkan’ı tutuklayarak, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarttı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Bertan Özerdağ’ın huzuruna çıkarılan zanlılar, hakkında üçer gün tutukluluk kararı alındı.

Tahkikatı yürüten polis memuru mahkemede verdiği şahadette, 11 Temmuz 2014 tarihinde Ledra Palace kara sınır kapısından giriş yapan zanlı İçim Nadiri’nin tasarrufunda 5 kilo bonzai yapımına yeterli 100 gram uyuşturucu hammadde ele geçirildiğini söyledi.

Daha sonra mesele ile ilgisi olduğu saptanan zanlı Cemal Türkkan’ın Lefkoşa’da tespit edilip tutuklandığını anlatan polis memuru, İçim Nadiri’nin, halen aranmakta olan ve ismi bilinen kişinin yönlendirmesi ile 500 TL karşılığında Cemal Türkkan’dan konu maddeyi Güney Kıbrıs’tan alarak KKTC’ye geçtiğini itiraf ettiğini belirtti.

Cemal Türkkan’dan söz konusu maddeyi aranan şahıstan alarak İçim Nadiri’ye verdiğinin tespit edildiğini de ifade eden polis memuru, 100 gram uyuşturucu naylonunun parmak izlerinin saptanması için laboratuara gönderileceğini, alınacak şahadetler ve aranan şahıslar olması nedeniyle zanlılar için 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Bertan Özerdağ, zanlılara, mahkemeye söylemek istediği bir şey olup olmadığını sordu. İçim Nadiri, “Pişmanım” cevabını verirken, Cemal Türkkan dayak zoru ifade verdiğini iddia ederek doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. Ancak, polis, ifadenin ardından zanlının doktor kontrolünden geçirildiğinin raporunu mahkemeye sundu.

Zanlının avukatı, kulağında şişkinlik olduğu için doktor kontrolünden geçmesini mahkemeden talep etti. Bunun üzerine kıdemli yargıç Bertan Özerdağ, zanlının tekrardan doktor kontrolünden geçmesi yanında konunun önemine işaret ederek tahkikatın salimen yürütülmesi için zanlılar hakkında üçer gün tutukluluk emri verdi.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.