1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMDEN DÖNDÜLER
ÖLÜMDEN DÖNDÜLER

ÖLÜMDEN DÖNDÜLER

Gazimağusa’da 7, Girne’de ise 3 genç boğulma tehlikesi atlattı

A+A-

Hüseyin ÇİÇEK-Onur ULAĞ

Havaların ısınmasıyla deniz sezonu da açılmış oldu. Ancak daha sezonun başında 8 kişi son anda boğulmaktan kurtuldu. Gazimağusa’da 7, Girne’de ise 3 kişi genç boğulma tehlikesi geçirerek hastanelik oldu.

Girne’de yaşanan olayda uyarılara rağmen Escape Plajı’nda denize giren Ürdün uyruklu Ahmet Vashed (20), Filistin uyruklu Abdullhman Ayesh (20) ve Waleed İsmael (20) dalgalara kapılıp boğulma tehlikesi geçirirken, plajın cankurtaranı tarafından sudan çıkarıldı.    Gazimağusa Glapsides Plajındaki üç saat arayla yaşanan olaylarda ise denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren Hüseyin Fidan (24), Berat Ataş (20), İsmet Tuna Çilsalar (20), Osman Kaplan (21) ve Taner Turan (22), sahildeki bir şahıs tarafından, Khalid Al Khazendar (20) ile Kashiri Seychellel (25) ise Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından kurtarıldı. Boğulma tehlikesi geçiren 10 kişiden 4’ü Lefkoşa Devlet Hastanesi, diğerleri de Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sezonun başında bir günde 10 boğulma tehlikesi yaşanması akıllara “her plajda cankurtaran var mı?” sorusunu getirdi.

Dalgalara kapıldılar

Gazimağusa’da yaşanan boğulma vakaları Glapsides Plajında meydana geldi. Polisten alınan bilgiye göre, dün saat 15.45 sıralarında Gazimağusa'da Galpsides isimli plajda denize giren Hüseyin Fidan, Berat Ataş, İsmet Tuna Çilsalar, Osman Kaplan ve Taner Turan denizin dalgalı oluşu nedeniyle dalgalara kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi. Boğulmaktan son anda kurtulan beş genç Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak durumu kritik olan Hüseyin Fidan, burada yapılan ilk tedavisine müteakip Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Beş genç kurtarılırken, bir kişinin dalgalara kapılıp kaybolduğu söylentisi çıktı. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler bölgede arama yaptı, ancak yapılan araştırma neticesinde, denizde kayıp herhangi kişinin olmadığı tespit edildi.

Yine aynı yerde ikinci vaka

Glapsides Plajında saat 15.45’te yaşanan 5 boğulma tehlikesi vakasından 3 saat sonra bu kez yine aynı plajda iki kişi boğulmaktan kurtuldu. Glapsides Plajındaki ikinci vakada saat 18.20 sıralarında, denize giren Khalid Al Khazendar (20) ve Kashiri Seychellel (25), denizin aşırı dalgalı oluşu nedeniyle dalgalara kapılarak yaklaşık 500 metre içeriye sürüklendi. İki genci Sahil Güvenlik Ekipleri kurtardı. İki kişi Gazimağusa Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerine müteakip müşahede altına alındı.

Uyarılara aldırmalar

Girne’de yaşanan boğulma vakaları ise Alsancak’taki Escape Plajı’nda meydana geldi. Ahmet Vashed , Abdullhman Ayesh ve Waleed İsmael dün denize girmeye plaja gitti. Ancak denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmemeleri konusunda plaj görevlileri tarafından uyarılan gençler, dalgalara kapılarak boğulma tehlikesi yaşadı.

Ya olmasaydı

Escape Plajı’ndaki cankurtaran tarafından kurtarılan üç genç ambulans ile önce Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ne ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan müdahalenin ardından Ahmet Vashed yoğun bakım servisinde, Abdullhman Ayesh ve Waleed İsmael ise acil serviste kontrol altına alındı.

Hastanede yapılan tetkiklerin ardından Ahmet Vased’in ciğerlerine su dolduğu ancak her üç gencin de hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

Daha sezonun başında bir günde 10 boğulma tehlikesi yaşanması akıllara her plajda cankurtaran var mı sorusunu getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.