1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜME AÇIK DAVET
ÖLÜME AÇIK DAVET

ÖLÜME AÇIK DAVET

Yıllardır bu yolda çok sayıda yaya kazası oldu... Ağır yaralanmaların yanı sıra can kaybı da yaşandı;

A+A-

 

Başkent Lefkoşa’da, Hamitköy Kavşağı yakınlarında, Dr Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde işyeri bulunan esnaf, yola üst geçit yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Yüzlerce aracın gidip geldiği, birçok yayanın da karşıdan karşıya geçmek için kullandığı yolda, üst geçit olmadığını söyleyen bölge sakinleri, Kuzey Kıbrıs’ta, geçtiğimiz yıl meydana gelen kazalarda 49 kişi hayatını kaybettiğine, bunların  10’unun yaya olduğuna dikkat çekti.

Yetkililerin yol üzerinde yaya geçidi ve üst geçit yapmayarak kazalara davatiye çıkarıldığının savunan bölge sakinleri, “Sesimizi biri duysun ve bu yolda artık bir önlem alınsın” dedi.

Ayrıca Lefkoşa’nın en işlek caddelerinden biri olan ve günde yüzlerce kişinin yolun karşısına geçebilmek için arabaların önüne vatandaşların kendilerini atmak zorunda kaldığını vurgulayan bölge sakinleri, Dr Fazıl Küçük Bulvarı’nda neredeyse haftada bir kaza yaşandığını kaydetti.

Esnaf ne dedi...

Mehmet Altınöre: Üst geçit yapılsın refüjler bariyerle kapatılsın

Yıllardır bu yolda çok sayıda yaya kazası oldu. Ağır yaralanmaların yanı sıra can kaybı da yaşandı. Bence bir an önce buraya bir üst geçit yapılmalı. Ancak orta refüjler, bariyerle kapatılmadığı sürece yapılacak üst geçidin de bir faydası olmayacak. Çünkü herkes yine işin kolayını seçecek, üst geçidi kullanmayacak. Üstelik bu yoldan günde yüzlerce öğrenci geçiyor, şimdi okullar da açılıyor ve yine yaya kazalarını ne yazık ki duymaya başlayacağız.

İmge Beşiri: Üst geçit şart

Uzun zamandır burada esnaflık yapıyorum. Buraya bir üst geçit şart. Birçok kez bu yolda kaza oldu ve birçok kişi yaralandı. Yolu kullananlar genellikle öğrenciler. Karşıdan gelen aracın hızını kestiremiyorlar ve yola atlıyorlar. Artık bu kazaların önüne geçilebilmesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi lazım.

Hasan Güleç: Orta refüj de kapatılmalı

Ben de bu yolu bazen kullanıyorum. Uzun zamandır bu bölgede çalışıyorum ve birçok kez kazalara tanık oldum. Yolu genellikle öğrenciler kullanıyor ve otobüse binmek için karşıya geçiyorlar. Ancak, karşıdan gelen aracın hızını kestiremedikleri için yola atılıyorlar. Bir üst geçit yapılmalı aynı zamanda orta refüj de kapatılmalı. O zaman kazaların önüne geçilebileceğini düşünüyorum

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.