1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜME DAVET!
ÖLÜME DAVET!

ÖLÜME DAVET!

Bir tarih yok olmak üzere

A+A-

Taşkent-Dikmen anayolunun asfaltlanması ile rahat bir nefes alan bölge halkı, şimdi Taşkent’in kuzeyinde bulunan manastır yolunun tamir edileceği günü dört gözle bekliyor. Her yıl turist akınına uğrayan manastır ise bakımsızlıktan dökülüyor.

Taşkent ve Dikmen anayolu, bölge halkının yıllar süren ısrarı sonucunda nihayet asfaltlandı. Yolun asfaltlanmasından memnuniyet duyan bölge halkı, Taşkent’in kuzeyinde bulunan tarihi manastır yolunun da yaz sezonu başlamadan onarılmasını istedi.


Manastır yolunun kazaya davetiye çıkardığını söyleyen Taşkentliler, bakımsızlıktan çökmek üzere olan tarihi manastırın da en erken zamanda onarılması gerektiğini kaydetti.

Ölüme davet
Taşkent’in kuzeyinde bulunan tarihi manastır yolu, tehlike saçıyor. Oldukça dar olan yolda oluşan derin kesikler yolu kullanan sürücü ve yolcuların hayatını tehdit ediyor.
Özellikle yaz aylarında trafiğin yoğunlaştığı manastır yolunun bir kenarı uçurum diğer kenarı ise kaya parçaları ile dolu.
Yol kenarındaki yamaçtan kopan kaya parçaları yer yer asfalta kadar inmiş çok sayıda kaya ise düşmek üzere.

Manastır utandırıyor
Manastır yolunun bakımsızlığı bir kenara manastırın içler acısı durumu da utandırıyor. Her yıl turist akınına uğrayan tarihi manastır bakımsızlıktan çökmeye yüz tuttu.
Yıllardır el değmeyen manastırda denetim eksikliği de büyük sorun. Bir dönem bazı kişilerce ahır ve mandıra olarak da kullanılan tarihi manastır, pislikten geçilmiyor.
Taşkent halkından edinilen bilgiye göre manastırı ziyaret eden turistler, gördükleri manzara karşısında hayal kırıklığına uğruyor.
Turistler, tarihi eser niteliğindeki manastırın bu denli ilgisiz bırakılmasını kınıyor.

Aşandır: Bir tarih yok olmak üzere
Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, önlem alınmazsa 5¬-10 yıl içerisinde manastırın bakımsızlıktan yerle bir olacağını ve tarihi bir eserin yok olacağını söyledi.
Manastırın gerek tarihi gerekse kültürel öneminin büyük olduğunu belirten Muhtar Aşandır, mevcut hali ile bile her yıl turist akınına uğrayan manastırın tadil edilmesi ile ziyaretçisinin artacağına inanç belirtti.
Aşandır, “Manastırın tadil edilmesi ile birlikte hem turistlerin gözündeki kötü imajımız ortadan kalkacak hem de ziyaretçi sayısı artacak, bu da ülke ekonomisine olumlu yansıyacak” dedi.
“Utanıyoruz, korkuyoruz”
Manastır yolunun ise ölümlü kazalara davetiye çıkardığını savunan muhtar Durmuş Aşandır, “Manastır yolu çok tehlikeli. Yolu bilmeyen özellikle gece o yolu kullanan sürücüler ile yolcular büyük risk altında” dedi.
“Elimiz yüreğimizde” diyen Aşandır, “Manastırın çirkin görüntüsünden utanıyoruz. Manastır yolunun tehlikeli olması ise bizi korkutuyor. Sürekli birilerinin manastır yolunda kaza yapacağı korkusu ile yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Durmuş Aşandır, yetkililere çağrıda bulunarak, manastır yolunun ve manastırın bir an önce tadil edilmesini istedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.