1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜME SEBEBİYET VERDİKTEN SONRA KKTC'YE Mİ KAÇTI?
ÖLÜME SEBEBİYET VERDİKTEN SONRA KKTC'YE Mİ KAÇTI?

ÖLÜME SEBEBİYET VERDİKTEN SONRA KKTC'YE Mİ KAÇTI?

Davullu zurnalı cenaze töreniyle uğurlanmıştı...16 yaşındaki genç KKTC'ye kaçtı;

A+A-

 

Mersin’de 22 yaşındaki Mehmet Deniz Sınar’a aracıyla çarparak ölümüne neden olan 16 yaşındaki genç sürücü, Kıbrıs’a kaçtı.

Sefa Karahasan’ın haberine göre, Sınar ailesinin avukatı Cemil Yeral, Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir dilekçe ile başvurduklarını ve KKTC’den D.A’yı yakalayıp, Türkiye’ye iade etmesini istediklerini söyledi. Mersin 1. Sulh Ceza mahkemesi’nin 20 Ağustos’ta yakalama kararı çıkardığı D.A’nın ölümüne neden olduğu Sınar, davullu zurnalı cenaze töreniyle uğurlanmıştı.

NÖBETÇİ SAVCI BIRAKTI

Açıklamada bulunan Avukat Cemil Yeral, kazadan sonra D.A’nın nöbetçi savcı tarafından ‘adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı konulmadan’ serbest bırakıldığını hatırlattı ve ‘’D.A, 2 Ağustos’ta ise yurt dışı çıkış yasağı konuldu. Ama kazaya neden olan çocuk yasağın konulduğu gün Kıbrıs’a kaçtı. Savcı çocuğun yurt dışına kaçabileceğini düşünmeliydi’’dedi.

ABİSİNİN YANINDA OLABİLİR

D.A’nın abisinin Kıbrıs’ta iş yaptığını anlatan Yeral, ‘’D.A’nın abisinin yanında olduğunu düşünüyoruz’’ diye konuştu. D.A’nın Kıbrıs’ta yakalanmasının zor olmayacağını kaydeden Avukat Yeral, ‘’KKTC ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde, suçluların iadesinin mümkün olduğunu’’ belirtti. Mersin Üniversitesi Matematik Bölümü 3.sııf öğrencisi Mehmet Deniz Sınar’a 1 Ağustos’ta, D.A’nın kullandığı KKTC plakalı otomobil çarpmış, hastanede 18 gün tedavi gören Sınar hayatını kaybetmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.