1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜME TERKEDİLDİLER
ÖLÜME TERKEDİLDİLER

ÖLÜME TERKEDİLDİLER

Mağusa Çöplüğü’ne atılan köpeklerin yürek burkan durumu;

A+A-

Mağusa Çöplüğü’ne atılan köpeklerin yürek burkan durumu isyan ettiriyor

Mağusa çöplük alanında, açlıktan ve susuzluktan birçoğu ölen, bir kısmı da yaşam savaşı veren köpekler, duyarlı vatandaşların, üzüntüsüne ve isyanına neden oluyor. Duyarlı vatandaşlar, bu hayvanlara yardım elinin uzatılmasını istiyor.

MağusaÇöplüğü’nde sayıları her geçen gün değişen, aralarında yavruların da bulunduğu onlarca köpek, yaklaşık bir aydır ölüme terkedilmiş durumda. Sahipsiz köpeklerin duyarsız bazı vatandaşlar ve Mağusa Belediyesi tarafından atıldığı söylenirken, yiyecek bulamamaları için üzerinin toprakla örtüldüğü çöplük alanında, her gün çok sayıda hayvan açlıktan yaşamını yitiriyor. Bu olay, ilgililerin duyarsızlığı nedeniyle, çok sayıda hayvansever vatandaşın yüreğini sızlatıyor.

17.jpg

Duyarlı vatandaşlar tarafından, onlarca köpeğin bulunduğu çöplük alanına götürülen mamalar yetersiz kalıyor. Çöplük alanındaki köpekler, açlıktan ve susuzluktan kıvranarak can veriyor. Duyarlı hayvanseverler, Mağusa Belediyesi tarafından yapılacağı açıklanan barınak projesinin biran evvel hayata geçirilmesi gerektiğine dikkati çektiyor ve yetkililerin bu canlıları ölüme terketmemesi gerektiğini vurguluyor.

HAYVANSEVERLERİN İSYANI
Star Kıbrıs’a konuşan hayvanseverler isyanlarını şu sözlerle dile getirdi.

18.jpg

Nahide Özgür: 'MağusaÇöplüğü'nde açlıktan her gün teker teker ölen hayvancıklar için yardıma ihtiyacımız var. Yuva koyalım dedik, mama ve su kabı yerleştirelim dedik daha çok hayvan atarlar diye yapmadık. Yani durum Hayvan Refahı Yasasıçıktığından beri bu şekilde devam eder cünkü uyutmak yasaklandığı için çöpe atmaya başladılar defalarca kez söyledik belediyede çalışan arkadaşlar yapmasınlar şehirde bıraksınlar ama dinletemedik. İnkar ettiler önce sonra çok kez belediye köpekleri alıyor diye ihbar geldi ve sonunda çöplüğe attıklarını kabul ettiler. Daha 2 ay önce belediyede çalışan arkadaşlar yapmazlar dedi lakin sonrasında bize gene bilgi geldi belediye kopekleri topluyor diye. Toplayıp öldüremedikleri için oraya atarlar rakamlar sürekli değişir. Barınakla alakalı hala bir gelişme yok, yapılacak yeri temizlemişler sadece, biz de seçim yakın fırsat bu fırsat artık bulduğumuz noktadan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ki belki hızlandırırlar barınak inşaatını da daha fazla can ölmez.”

19.jpg

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.