1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLE ‘DANS’ EDİYORLAR!
ÖLÜMLE ‘DANS’ EDİYORLAR!

ÖLÜMLE ‘DANS’ EDİYORLAR!

iki kalasın bir ucunu pencereye bir ucunu da apartmanın önünden geçen elektrik hatlarına dayayarak kurduğu iskele vatandaşları korkuttu.

A+A-

Mustafa ÖZYAĞCI

Yaşanan onca iş kazasına, onca ölüme ve yaralanmaya rağmen ne yazık ki ülkemizde halen iş ve işçi güvenliği hakkında yeterli bilinçlenme veya önlem alınmıyor.

Gazimağusa’nın Gülseren bölgesinde önceki gün bölge sakinlerine büyük korku yaşatan bir ‘iş ve işçi güvenliği zafiyeti’ olayı objektiflere takıldı.

Acun Sokak’taki Madali Apartmanı’nın iç ve dış cephe boyasını yapan işçilerin, apartmanın en üst katının dış cephesini boyamak için kurdukları iskele, olaya tanık olan herkesi hem şaşırttı hem de büyük korku duymalarına neden oldu.

İşçilerin, apartmanın merdiven boşluğu penceresi ile apartmanın hemen önünden geçen elektrik hatlarının telleri arasına yerleştirdiği iki kalasla kurduğu iskelenin üzerinde, herhangi bir yere bağlı olmadan ve başlarında kaskları olmadan gayet rahat bir şekilde boyama yapmasına hayret eden vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı.

“İşçilerin hayatlarını hiçe sayıyorlar”

İşçilerin bu tehlikeli çalışmasını gören bölge sakinlerinden Şerife Elias, işçileri uyardığını ve olaya müdahale etmeye çalıştığını, ancak ustabaşının kendisine “bir şey olmaz, tahtadan elektrik geçmez” dediğini iddia etti.

Olayın çok ciddi olduğunu belirten Elias, “vicdansız işverenler ekmek parasını kazanmak isteyen işçilerin hayatlarını hiçe sayıyor, işçiler ya cahilliklerinden ya da çaresizlikten bu şekilde çalışmayı kabul ediyor. Bu kadar yüksekte, üstelik de elektrik tellerine tahta koyup işçi çalıştırmak doğru değil. İşçi ve işveren güvenlik önlemi almıyor bari Çalışma Dairesi ile hükümet bir önlem alsın” diye konuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.