1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLERE 'DUR' DENİLSİN
ÖLÜMLERE 'DUR' DENİLSİN

ÖLÜMLERE 'DUR' DENİLSİN

Başkent Lefkoşa’da eylem yapan Kuzey Kıbrıs Motosiklet Platformu, Teknokrat Hükümete seslenerek yasalarının bir an önce hayata geçmesini istedi.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Motosiklet Platformu, son zamanlarda yaşanan ölümlü kazalara dikkat çekmek amacıyla dün Dereboyu’nda bir eylem yaptı.

Eylemde, Teknokrat Hükümete seslenen motosiklet sevdalıları, yıllardır birçok hükümetin gündeminde olmasına karşın bir türlü hayata geçmeyen yasa tasarısının, bu hükümet döneminde hayat bulmasını istedi.

Platform, bir çalışma başlatarak ehliyet alma sisteminden sigorta sistemine, sürüş tekniklerinden trafik kurallarına kadar birçok konuda değişiklikler yapılmasını istedi. 

Dereboyu’nda bir araya gelen ve cadde boyunca geçiş yaparak halkın da dikkatini çeken Kuzey Kıbrıs Motosiklet Platformu daha sonra basın açıklaması yaptı. 

Platform yaptığı basın açıklamasında, “Bizler çeşitli motosiklet grupları, örgütleri ve sevdalıları olarak, 2005 yılından başlayarak, gelmiş geçmiş hükümetler nezdinde, ilgili devlet daireleri, bakanlıklar, bürokratlar ve komitelerle çalışmalar yapıp, KKTC motosiklet ehliyet sistemimizin çağdaşlaştırılması ve Avrupa Birliği mevzuatıyla uyumlu hale getirilmesi için uğraş vermeye başladık. KKTC’de “Güvenli Motosiklet Sürüş” kursunu her zaman destekledik ve cesaretlendirdik. Motosiklet sürücü adaylarına, temel sürüş teknikleri kursu yanında yaş ve motosiklet gücü sınırlamasını öngören yeni motosiklet ehliyeti tüzük taslağı, devletin bütün alt ve üst komitelerinden, mevzuat dairesinden ve savcılıktan geçmiş olmasına rağmen türlü bahane ve vurdumduymazlıklar yüzünden hayata geçirilememiştir” görüşlerine yer verdi.

KKTC halkının yararına olan ve toplumun tüm kesimlerinin onay verdiği, hukuksal engeli olmayan tasarıya Teknokrat Hükümetin sahip çıkmasını isteyen platform, “Kanayan yaramız olan trafik kazaları sonucundaki ölümlere hükümetin dur demesini bekliyoruz” şeklinde dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs Motosiklet Platformu’na destek veren ve katılanlar şu şekilde:

“TKÖD, KITMOK, HOG, Hells Angles, MOKÖP, Omorfo Rıders, Wolf Rıders, T&T, Vespa Club, Scooter Club, NCM Honda, Bıkers Club, Yamaha Aktun, Cab Servıcıng, Motorıum Motors, Ducatı, The Motorbıke Shop, Euro Plus Motors, Charley Brothers, Nicosia Eagles Club, Çangar Motors.”

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.