1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLÜ KAZA DA KARAR ALINDI !
ÖLÜMLÜ KAZA DA KARAR ALINDI !

ÖLÜMLÜ KAZA DA KARAR ALINDI !

Lefkoşa yolu üzerinde Hocaoğlu Petrol yakınlarında 2012 yılının son gününde meydana gelen ve 20 yaşındaki Natalya Kuznetsova’nın yaşamını yitirdiği kazada araç sürücüsü Elçin Alizade iki buçuk yıl hapse mahkum edildi

A+A-

Lefkoşa’da Hocaoğlu Petrol yakınlarında, geçen yıl aralık ayında, 1’i ağır, 5 kişinin yaralanması, bir kişinin de ölümü ile sonuçlanan kazada, araç sürücüsü 19 yaşındaki Elçin Alizade, dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 2.5 yıl hapse mahkum edildi.

Kaza olayının hemen ardından gözaltına alınarak iki kez soruşturma maksatlı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan sanık Elçin Alizade, 5 Ocak 2013 tarihinden beri Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunuyordu.

1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada kararı okuyan Yargıç Musa Avcıoğlu, Lefkoşa’da 31 Aralık 2012 tarihinde, Natalya Kuznetsova’nın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında, aynı araçta yolcu olarak bulunan 24 yaşındaki Assel Kotkyeva’nın ağır, 19 yaşındaki Elçin Alizade, 18 yaşındaki Elşat Süleyumano, 22 yaşındaki Albina Akhmetboveva ve 19 yaşındaki Veronika Ausgannikova’nın ise hafif şekilde yaralandığını kaydetti.
Yargıç Avcıoğlu, olayın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine karşın kazazedelerden birinin halen kazaya dair izleri taşıdığını dile getirdi.

Araç metrelerce savruldu
Yargıç Musa Avcıoğlu, Lefkoşa yolu üzerinde, 31 Aralık 2012 tarihinde saat 22.20 sıralarında, 19 yaşındaki sanık Elçin Alizade’nin kullandığı DH 522 plakalı otomobilin Lefkoşa istikametine doğru giderken Hamitköy yakınlarındaki Hocaoğlu Petrol İstasyonu’nun yanında direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu meydana geldiğini belirtti.

Yargıç Avcıoğlu, yoldan çıkarak taklalar atan ve 2 akasya ağacına çarptıktan sonra savrularak tavanının üzerinde durabilen aracın içerisindeki 6 kişi olduğunu, kaza sırasında araçta yolcu olarak bulunan üniversite öğrencisi Kazakistan uyruklu 20 yaşındaki Natalya Kuznetsova’nın olay yerinde yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Kanında yüzde 186 promil alkol tespit edildi
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti adına kararı okuyan Yargıç Musa Avcıoğlu, kaza olayının ardından tutuklanarak 1 ve 4 Ocak tarihlerinde Lefkoşa Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan sanık Elçin Alizade’nin kaza sırasında yüzde 186 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini, sanığın ayrıca, sürüş ehliyetinin ve sigortasının da olmadığının tespit edildiğini söyledi.
Yargıç Avcıoğlu, sanığın 5 Ocak 2013 tarihinden beri Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğunu belirtti.

Sanık sabıkasız
Sanığın işlediği suçların kamu yararını yakından ilgilendirmekle birlikte oldukça vahim suçlar olduğunu söyleyen Yargıç Musa Avcıoğlu, “Tedbirsizlik ve dikkatsiz sürüş” suçlarının ülkemizde Ceza Mahkemeleri’nde geniş yer tutuğuna değindi ve ölümlü kazaların KKTC’de son yıllarda patlama noktasına ulaştığını dile getirdi.

Sanığın kaza sırasında alkol tesiri altında, ehliyetsiz, sigortasız ve dikkatsiz olduğunu kaydeden Yargıç Avcıoğlu, tüm bunların yanı sıra sanığın, 19 yaşında genç suçlular kategorisinde olup, sabıkasız bir kimse olduğunu dile getirdi.

Yargıç Musa Avcıoğlu, bir sanığa ceza takdir ederken lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirdiklerini, sanık Elçin Alizade’nin bu çerçevede işlemiş olduğu suçlardan ötürü, iki buçuk yıl hapislik cezasına çarptırılmasına karar verildiğini ifade etti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.