1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLÜ KAZA DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!
ÖLÜMLÜ KAZA DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!

ÖLÜMLÜ KAZA DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!

Anne, baba ve kardeşleri basın mensuplarına saldırdı!

A+A-

6 yaşındaki İbrahim Dönekli’ye çarparak ölümüne neden olan ve aldığı 4 yıl hapisliği çok bularak istinafa başvuran Ömer Akan umduğunu bulamadı

Suna ERDEN

Lefke - Güzelyurt Anayolu üzerinde 16 Haziran 2016 tarihinde meydana gelen trafik kazasında yaya olarak yolu geçmeye çalışan iki kardeşe çarpıp, 6 yaşındaki İbrahim Dönekli’nin ölümüne neden olan ve 4 yıl hapis cezasına çarptırılan sürücü Ömer Akan hakkındaki istinaf kararı dün açıklandı.  Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla 4 yıl hapse mahkûm edilen sanık hakkında istinaf mahkemesi de aynı kararı verdi. Yargıtay, alt mahkemenin kararını onadı. Mahkeme sonunda görüntü almaya çalışan basın mensuplarına sanığın anne, baba ve kardeşleri saldırıp, hakaretler yağdırdı.  

Karar onandı

Lefke - Güzelyurt Anayolu üzerinde 16 Haziran 2016 tarihinde saat 13.30 sıralarında meydana gelen kazada okul otobüsünden inip yaya olarak yolu karşıya geçmeye çalışan Elif Sultan Dönekli ile İbrahim Dönekli kardeşlere çarparak 6 yaşındaki İbrahim Dönekli’nin ölümüne neden olan araç sürücüsü Ömer Akan’ın istinaf kararı açıklandı. Kaza nedeniyle 4 yıl hapse mahkûm edilen ve cezayı fazla bularak istinafa başvuran sanık umduğunu bulamadı. Yargıtay Ceza Mahkemesi, sanık hakkında alt mahkemenin verdiği kararı onadı. Başkanlığını Ahmet Kalkan’ın yaptığı ve üyeler Bertan Özerdağ, Peri Hakkı’dan oluşan heyet, sanığa alt mahkeme tarafından verilen 4 yıllık hapis cezasının yerinde olduğuna ve bir hata olmadığına bulgu yaparak verilen kararı onadı.

18 gün direnmişti

Lefke - Güzelyurt Anayolu üzerinde meydana gelen kazada sanık Ömer Akan, yönetimindeki HD 533 plakalı salon araç ile doğu istikametine doğru dikkatsizce seyrettiği sırada Gaziveren köy dâhiline geldiği zaman yolun güney kısmından kuzey kısmına yaya olarak geçmeye çalışan 6 yaşındaki İbrahim Dönekli ve Elif Sultan Dönekli’ye çarpmıştı. Kaza sonucu yaralanan her iki yaya Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yapılan tedavilerine müteakip, İbrahim Dönekli yoğun bakım servisinde müşahede altına alınmıştı. Dönekli, 18 günün sonunda kaza sonucu aldığı yaralara dayanamayarak yaşamını yitirmişti. Kardeşi Elif Sultan Dönekli ise yapılan tedavinin ardından taburcu edilmişti.

Haber Kaynağı: Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.