1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLÜ KAZA OLAYINDA VERİLEN SON KARAR!
ÖLÜMLÜ KAZA OLAYINDA VERİLEN SON KARAR!

ÖLÜMLÜ KAZA OLAYINDA VERİLEN SON KARAR!

Alınan karar;

A+A-

5 bin TL ödedi

Sütlüce kavşağı yakınlarında meydana gelen ölümlü kazanın sanığı Abdurazzak Ergen teminata bağlandı.

Ercan-İskele anayolunda 19 Eylül Cumartesi günü meydana gelen ve Ali Kavaz’ın yaşamını yitirdiği ölümlü kazada, kazaya karışan KZ 657 plakalı aracın sürücüsü Abdurazzak Ergen dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Trafik Şubesi’nde görevli polis çavuşu Halil Oranlı, zanlı hakkında 19 Eylül 2015 tarihinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep eden Oranlı, ayrıca dava sonuçlanıncaya kadar zanlının ehliyetinin iptal edilmesini talep etti.

Zanlı avukatı Alper Dede, kazanın meydana geldiği market önünde kaza esnasında 2 tane tır aracın park halinde olduğunu ve kazada ölen Ali Kavaz’ın yolu göremeyecek durumda olduğunu ayrıca müvekkilinin de Ali Kavaz’ın aracını göremeyecek durumda olduğunu söyleyerek, yola dikkatli  olarak çıkması gereken kişinin Ali Kavaz olması gerektiğini savundu. Avukat, suçun tamamen kazada ölen Ali Kavaz’a ait olduğunu iddia etti.

Ehliyetine el konmadı

Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 5 bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmasına emir verirken, kazanın oluş şekli ve kazanın gerçekleştiği kavşağın durumunu da göz önünde bulundurarak zanlının ehliyetinin iptali yönündeki talebi reddetti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.