1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLÜ KAZA SÜRÜCÜSÜ MAHKEMEDE!
ÖLÜMLÜ KAZA SÜRÜCÜSÜ MAHKEMEDE!

ÖLÜMLÜ KAZA SÜRÜCÜSÜ MAHKEMEDE!

Ölümlü kaza sürücüsü bugün mahkemeye çıkarıldı ve hakkında...

A+A-

Ölümlü kaza sürücüsüne 1 gün tutukluluk

Sadrazamköy-Koruçam anayolunda dün meydana gelen ve 69 yaşındaki Arslan Okutan’ın hayatını kaybettiği olayla ilgili GE596 plakalı kamyonet sürücüsü Adem Yazar, dün Girne’de yargı huzuruna çıkarılarak tutuklandı.

Abbas ELMAS

“Tedbirsizlik ve İhmalkarlık sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla yargı huzuruna çıkarılan Adem Yazar hakkında bir günlük tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Trafik Kazalar bölümünde görevli polis çavuşu Ümit Kahveci, zanlı Adem Yazar’ın 1 Ekim tarihinde meydana gelen “Tedbirsizlik ve ihmalkarlık sonucu ölüme sebebiyet verme” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Önceki gün saat 14.00 sıralarında Girne Trafik Şube’ye Çamlıbel Polis Karakolu’ndan Sadrazamköy-Koruçam 3 ve 4’üncü kilometrelerinde trafik kazası olduğu bilgisini aldıklarını ve olay yerine intikal ettiklerini anlatan polis çavuşu Ümit Kahveci, olay yerinde yaptıkları incelemede Gazimağusa’da sakin zanlı Adem Yazar’ın yönetimindeki GE596 plakalı kamyonet aracını tedbirsiz ve ihmalkar kullanarak yolun sağına geçtiğini söyledi.

3333333333.jpg

Polis, zanlının bu esnada karşı şeritten gelen öğrenci taşıyan bir minibüse çarptığını ve kaza meydana geldiğini söyleyerek, yaşanan kaza sonucunda minibüste yolcu olarak bulunan Arslan Okutan’ın hati yaralar aldığını ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı sırada yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Zanlının soruşturma maksatları gereğince gözaltına alındığını da ifade eden Kahveci, alınması gereken birçok ifade olduğunu belirterek, zanlının yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin ise, yürütülen polis soruşturmasının salimen yürütülebilmesi maksadı ile istenilen süreyi verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.