1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLÜ KAZAYA 9 AY HAPİSLİK
ÖLÜMLÜ KAZAYA 9 AY HAPİSLİK

ÖLÜMLÜ KAZAYA 9 AY HAPİSLİK

Ölümlü kazaya 9 ay hapislik

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, geçen yıl freni tutmayan araçla, yolun karşısına geçmeye çalışırken 79 yaşındaki Fezile Balçıner'e çarpıp ölümüne neden olmaktan yargılanan alkollü sürücü Çağrı Ülker’i hapis cezasına çarptırdı.

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, bölgenin en işlek caddelerinden biri olan Mustafa Kemal Bulvarı'nda, geçen yılın ekim ayında, arkadaşının aracıyla, yolun karşısına yürüyerek geçmekte olan 79 yaşındaki Fezile Balçıner'e çarpıp ölümüne neden olan alkollü sürücü Çağrı Ülker’i suçlu buldu.

Çağrı Ülker, öldürme kastı olmaksızın, yönetimindeki freni tutmayan FD 181 plakalı salon araç ile European Hotel istikametinden, Anıt Çemberi’ne doğru yüzde 68 miligram alkollü içki tesiri altında, dikkatsizlik ve ihmalkârlığı sonucu, yolun solundan sağına yaya olarak geçmekte olan Fezile Balçıner'in ölümüne sebep olduğu için 9 ay Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde hapis yatacak.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararı açıklayan Başkan Melek Esendağlı, işlenen suçun ciddiyetine vurgu yaptıktan sonra, son yıllarda ölümle neticelenen trafik kazalarının arttığına işaret etti ve konu suçun 7 yıla kadar hapislik, ya da 5 bin TL para cezası öngördüğüne vurgu yaptı.

Melek Esendağlı, 11 Ekim 2015’te meydana gelen kazanın olgularına değinerek, seyrüfeser ruhsatsız araçla, tek gidiş-dönüş şeridi olan yolda seyir halinde olan sanığın, görüş açısı iyi olmasına rağmen Fezile Balçıner’ı farketmeyip aracıyla çarptığının aşikar olduğunu söyledi.

Yargıç, freni tutmayan aracı alkol tesiri altında kullanan ve Fezile Balçıner’in ölümüne sebep olan sanığı itham olduğu toplam 7 davadan suçlu bulup mahkûm etti.

Artış var

Ölümle neticelenen trafik kazalarının her geçen gün arttığına değinen yargıç, bu tür suçların ülkede derin yaralar açtığına dikkat çekerek tüm hususları titizlikle değerlendirdiklerini kaydetti ve sanığa verilecek en uygun cezanın hapislik olduğuna kanat getirdiklerini belirtti.

Yargıç Esendağlı, sanığı mahkûm olduğu davalardan 9 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı ve sanığı, tahliyesinden itibaren 3 ay süreyle araç sürmekten ve sürüş ehliyeti almaktan da men etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.