1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARI…
ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARI…

ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARI…

Türkiye Gençlik Konfederasyonu KKTC Temsilciliği, ölümlü trafik kazalarına dikkat çekerek, hükümetten; yaptırım gücü olan, caydırıcı yeni bir trafik yasası istedi.

A+A-

TÜRKİYE GENÇLİK KONFEDERASYONU KKTC TEMSİLCİLİĞİ MECLİS ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

“YAPTIRIM GÜCÜ OLAN CAYDIRICI YENİ BİR TRAFİK YASASI İSTİYORUZ”

Türkiye Gençlik Konfederasyonu KKTC Temsilciliği, ölümlü trafik kazalarına dikkat çekerek, hükümetten; yaptırım gücü olan, caydırıcı yeni bir trafik yasası istedi.

Temsilcilik, ayrıca yolların ışıklandırılmasını, tümseklerin ve radarların artırılmasını, yolların standartlara uygun yapılmasını, sürücü kusurlarının denetlenmesini, halkın trafik konusunda bilinçlendirilmesini ve trafik denetimlerinin artırılmasını talep etti.

Türkiye Gençlik Konfederasyonu KKTC Temsilciliği, Cumhuriyet Meclisi önünde basın açıklaması yaparak, son günlerde meydana gelen ölümlü trafik kazalarına dikkat çekti; hükümeti bu soruna çare olacak yeni bir yasa yapmaya çağırdı.

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Baş Danışmanı ve Türkiye Gençlik Konfederasyonu KKTC Genel Başkanı Mehmet Ali Başaslan, ülkede bir hafta içerisinde 4 kişinin trafik kazalarında kaybedildiğini ifade ederek, tüm kayıpların ailelerine başsağlığı, kayıplara Allahtan rahmet diledi.

Başaslan, kazalara isyan ettiklerini, bu ülkede insan canının bu kadar ucuz olamayacağını belirterek, yolda yürümeye korkar olduklarını, ülkede yolların çok kötü durumda, radarların ve denetimlerin yetersiz, ehliyetlerin ise “bakkaldan almak kadar rahat” olduğunu öne sürdü.

Gençlerin de hızlı, alkollü, “bana bir şey olmaz” diyerek araç kullandığını, kiralık araçların ise yollarda “terör” yaşattığını savunan Başaslan, “Artık yeter” diyerek, trafik sorununun politik bir sorun olmadığını, tamamen teknik bir sorun olduğunu belirterek, halk olarak bu sorunun ivedilikle halledilmesini istediklerini vurguladı.

Başaslan, Polis Genel Müdürlüğü’nün iki gün önce yayınladığı rapora göre de 2013 yılında trafik kazalarının 2012’ye göre 2 kat artış gösterdiğine değinerek, 2013 yılında hayatını kaybeden 49 kişinin “katilinin” trafik değil, sürat, alkol, denetimsizlik, dikkatsiz araç kullanma, aydınlatmaların olmaması, yolların bozuk ve yetersiz olması olduğunu belirtti.

Teknolojinin gelişmesinin de kazalara sebep veren çok yanlış uygulamalar getirdiğine vurgu yapan Başaslan, sosyal medyada oluşturulan radar ve trafik denetleme gruplarının, telefonlarda yeni kullanılmaya başlanan “Zello” uygulamasıyla bir birini uyardığını ve bunun da kazalara davetiye çıkardığını kaydetti.

Konfederasyon olarak yeni trafik yasası için yetkilileri göreve çağırdıklarını ve göreve hazır olduklarını söyleyen Başaslan, bu işin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.