1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASINDA KARAR!
ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASINDA KARAR!

ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASINDA KARAR!

Doktor Hüsnü Koşucu sanığın geçirmiş olduğu ameliyatı da değerlendirdi;

A+A-

 

Lefkoşa’da iki yıl önce meydana gelen ve Elçin Coşar’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında araç sürücüsü 60 yaşındaki Zerrin Baykara, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Lefkoşa’da 8 Ekim 2013 yılında meydana gelen ve Elçin Coşar’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında araç sürücü 60 yaşındaki Zerrin Baykara, dün aleyhine getirilen 3 davadan mahkûm edilmesi üzerine takdir edilen cezası açıklandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada mahkemenin ceza takdirini açıklamasından önce Sanık Avukatı mahkemeye sanığın ameliyatını gerçekleştiren doktoru dinletti. Doktor Hüsnü Koşucu sanığın geçirmiş olduğu ameliyatı beyin operasyonları arasında en basiti olduğunu hastanın yaşlanmaya bağlı beyin küçülmesinden ötürü açılan boşluğun yaşlı damarların çatlaması ve kan dolması meydana gelmesinden ötürü rahatsızlandığını söyledi. Hastanın operasyon geçirdikten sonra düzeldiğini yürümesine en gel olacak ciddi bir rahatsızlığının bulunmadığını beyan etti. Doktorun beyanlarından sonra mahkeme 4 saatlik ara veren Mahkeme kararı saat 2.30 da açıkladı.

 

Başkan Ömer Güran’ın açıkladığı kararda sanığın trafik sabıkasının bulunmaması ve başkasına tehlike arz edecek şekilde süratli araç kullanmamasını hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Güran Ancak sanığın kazanın meydana geldiği tek gidiş ve tek geliş olan yolda 200 metre görüş mesafesi bulunmasına rağmen dikkatsizlik sonucu yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan Elçin Coşar’a çarparak ölümüne sebep olmasının ise ağırlaştırıcı neden olarak ele aldıklarını belirtti. Başkan Güran  suçlu bulup mahkûm ettikleri sanığı kararın verdiği gününden çekilmek üzere 6 ay hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

Halkın Sesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.