1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLUMLULUKLAR BARINDIRSA DA YETERSİZDİR
OLUMLULUKLAR BARINDIRSA DA YETERSİZDİR

OLUMLULUKLAR BARINDIRSA DA YETERSİZDİR

Askerlik Yasası’nda yapılmaya çalışılan değişikliğe getirilen yorum;

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Askerlik Yasası’nda yapılmaya çalışılan değişikliğin kısıtlı olsa da olumluluklar barındırdığını ancak yetersiz olduğunu ileri sürdü.

YKP’den yapılan açıklamaya göre, YKP Yürütme Kurulu Askerlik Yasası’nda yapılmaya çalışılan değişiklikleri değerlendirdi.

Açıklamada, Kuzey Kıbrıs’ta “Kıbrıs’ın kuzeyinde hâlâ savaş koşulları devam ettiği varsayımı üzerinden verili durum ele alınarak düzenleme yapılmaya çalışılmaktadır ki bu gerçeklerle bağdaşmamaktadır” ifadesine yer verilerek,  imzalanacak bir çözüm anlaşmasında GKK ve RMMO’nun lav edileceğinin daha önceki taslaklarda yer aldığına işaret edildi.

Kısa bir süre içinde çözüme gidildiği bir dönemden geçildiği ifade edilen YKP açıklamasında, Askerlik Yasası’ndaki düzenleme ve değişiklik çalışmalarının bunu hedef alacak şekilde yapılması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, “Ada’daki silahlanmaya gereksiz şekilde harcanan para ile Kıbrıs’ta yaşayan herkesin eğitim, sağlık ve diğer kamusal ihtiyaçlarının daha iyi karşılanmasına yönelik yatırımlar yapılsa, bugün yaşadığımız birçok sorunun üstesinden rahatlıkla gelebileceğiz” ifadesi kullanılarak, çalışmaların askeri harcamaları azaltıcı, savaş koşullarını pekiştirici değil, barış koşullarına hazırlık özellikleri barındırması gerektiği belirtildi.

Askerlik Yasası’nda yapılmaya çalışılan yasal düzenlemenin bu yönünün zayıf olduğunun ileri sürüldüğü açıklamada, vicdani ret hakkıyla ilgili düzenlemenin de ciddi hatalar barındırdığı iddi edildi ve “Vicdani retçi asker olmadığı için Askerlik Yasası içinde düzenleme yapılması, vicdani ret hakkının özü ile çelişmektedir” denildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.