1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLUMSUZ BEYANAT VEREN KESİMLERİ ELEŞTİRDİ
OLUMSUZ BEYANAT VEREN KESİMLERİ ELEŞTİRDİ

OLUMSUZ BEYANAT VEREN KESİMLERİ ELEŞTİRDİ

OLUMSUZ BEYANAT VEREN KESİMLERİ ELEŞTİRDİ

A+A-

ÖZYİĞİT: “OLUMLU GİDİŞAT BİLE BİRİLERİNİ FAZLASIYLA RAHATSIZ ETMEKTEDİR. ÇIKARDIKLARI YAYGARA, YALAN-YANLIŞ BEYANATLAR VE OLMAYAN ŞEYLERİ OLMUŞ GİBİ GÖSTERMELERİ DE BUNUN EN AÇIK GÖSTERGESİDİR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, mülkiyet konusunda “kriterler belirlenmeden olumsuz yorum yapan” kesimleri eleştirdi.

Cemal Özyiğit, TDP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Müzakereler olumlu bir rotada gitmektedir. Ancak öyle anlaşılıyor ki, bu olumlu gidişat bile birilerini fazlasıyla rahatsız etmektedir. Çıkardıkları yaygara, yalan-yanlış beyanatlar ve olmayan şeyleri olmuş gibi göstermeleri de bunun en açık göstergesidir” dedi.

Mülkiyet konusunda havanın bilinçli olarak bulanıklaştırılmaya çalışıldığını iddia eden Özyiğit, mülkiyette daha kriterler bile konuşulmazken, bunun üzerinden hayali senaryolar üretilerek, korku salınmaya çalışıldığını savundu ve “bireyin mülkiyet hakkının yanısıra, 41 yıldır o mülkü kullanan kişilere de haklar verildiğini” belirtti.

Özyiğit, açıklamasında, ülkede çözümsüzlükten beslenen ve statükonun devamı için uğraşan kesimlerin bulunduğunu da iddia etti.

Varılacak çözümde Kıbrıs Türk halkının haklarını korumak kadar, diğer toplumun haklarını da gözeterek adil bir çözüme ulaşmanın önemli olduğunu belirten Özyiğit, “Rum tarafı Yönetim ve Güç Paylaşımı, Türk tarafı ise toprak konusunda bazı açılımlar yapmak zorundadır. Önemli olan samimi olmak ve karşılıklı haklara saygı göstermektir” dedi.

MÜCADELEYİ KARARLILIKLA YÜKSELTME ÇAĞRISI

Özyiğit, her iki taraftaki çözüm ve barış güçlerinin işbirliği ve güçbirliğini artırarak, adil ve kalıcı bir federal çözümün sağlanmasına yönelik çok daha fazla emek ve efor göstermesi; mücadeleyi kararlılıkla yükseltmesi gerektiğini kaydetti.

TDP olarak bu yönde bazı adımlar attıklarını, Kıbrıs Rum siyasi partilerden AKEL ile kurdukları ortak komitenin çalışmalarını sürdürdüğünü, DISI ile iki toplumlu ortak etkinlikler planladıklarını, EDON ve NEDISY ile de çeşitli çalışmalar içinde olduklarını belirtti.

“TEK YOL ÇÖZÜM”

Uluslar arası hukuk dışında bırakılan Kıbrıslı Türklerin yıllarca çeşitli konularda ciddi mağduriyet yaşadıklarına işaret eden Özyiğit, “Uluslararası hukukun içine girmenin tek yolu vardır, o da çözümdür. Çözümün şekli de 11 Şubat ortak metninde belirtildiği gibi, iki bölgeli, iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federasyondur” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.