1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMÜNÜN 29. YILDÖNÜMÜ...
ÖLÜMÜNÜN 29. YILDÖNÜMÜ...

ÖLÜMÜNÜN 29. YILDÖNÜMÜ...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki görevi ve yaşamı boyunca verdiği kararlar nedeniyle uluslararası alanda isim yapmış Kıbrıslı Türk

A+A-

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki görevi ve yaşamı boyunca verdiği kararlar nedeniyle uluslararası alanda isim yapmış Kıbrıslı Türk hukukçu Başhakim Zeka Bey, ölümünün 29’uncu yıldönümü dolayısıyla 28 Mayıs Çarşamba günü tören ve etkinliklerle anılacak.

“Başhakim Zeka Bey Enstitüsü” tarafından düzenlenecek törenlerin ilki Çarşamba günü  saat 11.00’de Zeka Bey’in Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında yer alacak.

Başhekim Zeka Bey Enstitüsü yöneticileri, ailesi, yakınları, yargı ve hukuk dünyası temsilcileri, devlet ve hükümet yetkililerinin  katılacağı törende, Zeka Bey’in kabrine çelenk konularak saygı duruşunda bulunulacak, dua okunup, konuşmalar yapılacak.

Saat 18.00’de ise Zeka Bey’in  köyü Balalan’da tören düzenlenecek.  Balalan’daki törende Zeka Bey’in büstüne çelenk konulup saygı duruşunda bulunulacak ve Zeka Bey’i anlatan konuşmalar yapılacak.

Kıbrıs’ın yetiştirdiği en ünlü hukuk adamlarından Zeka Bey, 1961'den ölüm yıldönümü olan 1984’e kadar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıçlığı görevini yürüterek, verdiği kararlarla sadece Kıbrıs değil dünya hukukuna ışık tutmuş ve Kavanin Meclisi ile Türk İşleri Komisyonu'nda görev almıştı.

Hakim Zeka Bey, 28 Mayıs 1984’te hayatını kaybetmişti.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.