1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMÜNÜN 30’UNCU YILDÖNÜMÜ
ÖLÜMÜNÜN 30’UNCU YILDÖNÜMÜ

ÖLÜMÜNÜN 30’UNCU YILDÖNÜMÜ

Kıbrıs Türk halkının Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük

A+A-

Kıbrıs Türk halkının Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, ölümünün 30’uncu yıldönümünde yarın tören ve etkinliklerle anılacak.

Lefkoşa’da Anıttepe’deki kabrinde ve Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak anma törenleri yanında bazı okullarda da anma etkinlikleri düzenlenecek.

Dr. Fazıl Küçük’ün törenlerde giydiği kıyafetlerden bazıları da ilk kez hem Anıttepe’de, hem de Dr. Fazıl Küçük Konut Müzesi’nde sergilenecek.

Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi lideri Dr. Küçük’ün Anıttepe’deki anıt mezarındaki anma töreni saat 10.20’de protokol sırasına göre Anıt’a çelenklerin sunumuyla başlayacak.

Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, saygı marşı eşliğinde saygı duruşunu, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilişi ve yarıya indirilişi izleyecek. Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla devam edecek törende, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşma yapacak.

Tören anıt mezardaki Dr. Fazıl Küçük Fotoğraf Sergisi’nin gezilmesiyle tamamlanacak. Sergide, Dr. Küçük’ün resmi törenlerde giydiği fraklar ve bazı kıyafetleri de yer alacak.

AKM’DE TÖREN

Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük için ikinci tören saat 11.15’te Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak anma töreninde, Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük konuşma yapacak.

Etkinlik, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Oratoryo ile tamamlanacak.

DİĞER ETKİNLİKLER

Dr. Fazıl Küçük anısına geleneksel koşu ise yarın saat 10.30’da Çamlıbel’de gerçekleştirilecek.

Küçük’ü anma etkinlikleri kapsamında 16-24 Ocak tarihlerinde 10.00-13.00 saatlerinde Girne Caddesi No 172’de bulunan Dr. Fazıl Küçük Konut Müzesi gezilebilecek. Buradaki müzede de Dr. Küçük’ün bazı kıyafetleri de sergileniyor.

Özgürlük mücadelesi lideri Dr. Küçük okullarda da anılacak. Gönyeli İlkokulu’nda ve Geçitkale İlkokulu tarafından Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’nde yarın saat 18.30’da Dr. Küçük’ü anma ve yaşatma etkinlikleri düzenlenecek.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.