1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMÜNÜN 7. YILINDA ANILDI
ÖLÜMÜNÜN 7. YILINDA ANILDI

ÖLÜMÜNÜN 7. YILINDA ANILDI

Demokrat Parti (DP) kurucularından ölümünün 7’inci yıldönümünde, Lefkoşa Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Demokrat Parti (DP) kurucularından Taşkent Atasayan,  ölümünün 7’inci yıldönümünde, Lefkoşa Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, bazı milletvekilleri, parti yetkilileri ile ailesi ve yakınları katıldı.

Serdar Denktaş törende yaptığı konuşmada, Taşkent Atasayan’ın “unutulmaması; hem siyaset hem günlük yaşantısında onu örnek alınların sayısını artırabilmeleri” gerektiğini söyledi.

Atasayan’ın anılarının yazılması gerektiğini de kaydeden Denktaş, gelecek yıl düzenlenecek anma törenine anılarını içeren bir kitabın hazır olması temennisini de dile getirdi.

MUTLU ATASAYAN

Eski milletvekili ve merhum Taşkent Atasayan’ın akrabası Mutlu Atasayan ise, Taşkent Atasayan’ın ülkesine çok büyük hizmet veren bir kişi olduğuna işaret ederek, yaptığı çalışmaların kendisine her zaman yol gösterici olduğunu ifade etti.

Atasayan, merhum Taşkent Atasayan’ın “Her zaman mütevazi, fukara babası, yardım etmeyi seven,  kişisel çıkarları için hiçbir zaman çalışmamış, etrafına her zaman örnek olan” bir kişi olduğunu ifade etti.

ULUÖZ

Taşkent Atasayan’ın akrabalarından Ayşe Atasayan Uluöz ise, amcası Atasayan için, “Köylü ile köylü, kentli ile kentli, çocuklarla çocuk olmayı başaran çok özel bir insandı. Ancak en önemli özelliği doğrudan şaşmayan dobra bir insan olmasıydı” dedi.

Bakan ve milletvekilliği görevlerinde bulunan Kurucu Meclis Üyesi Taşken Atasayan, Kooperatif Merkez Bankası Genel Müdürlüğü ve Erenköy Mücahitliği de yapmıştı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.