1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÖLÜMÜYLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME
ÖLÜMÜYLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME

ÖLÜMÜYLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME

Ölümüyle ilgili önemli gelişme

A+A-

İngiltere’de Metropolitan polis teşkilatı yürüttükleri kapsamlı soruşturma sonucunda Prenses Diana’nın ölümünde İngiliz ordusunun elit komando birliği SAS’in parmağı olduğuna dair hiçbir delile rastlamadıklarını açıkladı.

Ağustos ayında ismi basına sadece "Asker N" olarak açıklanan eski bir SAS komandosunun kayınvalide ve kayınpederi “Damatlarının Prenses Diana’nın öldürülmesi ile ilgili bilgi sahibi olduğu” bilgisini polise ve basına sızdırmış, bunun üzerine Diana’nın ölümü ile ilgili yeni bir soruşturma başlatılmıştı.

Metropolitan Polis Teşkilatı soruşturmanın sona ermesinin ardından Salı günü yayınladığı basın açıklamasında yaklaşık üç ay süren yeni bir soruşturma sürecinde “ Olayla ilgili bilgi sahibi olduğunu iddia eden bireylerin ve tanıkların ifadelerinin alındığını ve olayla ilgili tüm kayıtların yeniden incelendiğini” söyledi.

Polis sözcüsü, “SAS’in Prenses Diana’nın ölümündeki rolü ile ilgili bazı iddialar ortaya atılmış olabilir ancak biz bu iddiaların doğruluğunu kanıtlayacak hiçbir veriyle karşılaşmadık” diyerek devam etti.

MUHAMMED EL FAYED: HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM
31 Ağustos 1997’de Paris’te gerçekleşen trafik kazasında Dodi El Fayed ve Fransız şöförü Paul Henri ile birlikte hayatını kaybeden Prenses Diana’nın “Devletin ve Kraliyet Ailesi’nin organize ettiği bir suikaste kurban gittiğini” iddia eden Dodi El Fayed'in babası, ünlü işadamı Muhammed El Fayed, yeni araştırmanın bir sonuca varmaması nedeniyle “Hayal kırıklığına uğradığını" söyledi.

Avukatı Simon McKay aracılığıyla bir basın açıklaması yayınlayan baba Fayed, “Her şeye rağmen oğlumun ve Prenses Diana’nın öldürüldüğünü kanıtlamak için savaşmaya devam edeceğim” dedi.

Kazadan sonra ilk önce Prenses Diana’nın içinde bulunduğu limuzini takip eden paparazzilerin kazaya neden olduğu iddia edilmiş ancak daha sonra Fransız mahkemeleri olay sırasında alkollü olduğu tespit edilen şöför Paul Henri’nin aracın kontrolünü kaybettiği sonucuna varmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.