1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OMBUDSMAN'A DİLEKÇE
OMBUDSMAN'A DİLEKÇE

OMBUDSMAN'A DİLEKÇE

Ombudsman’a şikayet dilekçesi;

A+A-

 

BEKTAŞ: “7 ÖZEL KORUMA BÖLGESİNDEN HİÇBİRİ KORUNAMIYOR”

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde kaçak yapılaşmaların artması konusunda Ombudsman’a şikayet dilekçesi sundu.

Ombudsmanlık binasında basın açıklaması yapan Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu üyesi Nilden Bektaş, çevre platformu olarak Ombudsman Emine Dizdarlı’yı ziyarete geldiklerini kaydetti. 

Ombudsmanın bir kamu denetçisi ve kamunun yaptığı tüm icraatları sorgulama hakkı olan bir kurum olduğunu ifade eden Bektaş, çevre sorunlarının en büyüğü olan, özel çevre koruma bölgelerinin korunamamasını şikayet edeceklerini kaydetti.

Ülkede 7 tane Özel Çevre Koruma bölgesi olduğunu fakat bunların hiçbirinin laikiyle korunamadığını söyleyen Bektaş, bunlardan en önemlisinin de Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi olduğunu kaydetti.

Karpaz’ın eski eserler yasası altında sit alanı, çevre yasası altında özel çevre koruma bölgesi olduğunu,  orman yasasına göre Milli Park ilan edildiğini ve natura 2000 kapsamında olmasından dolayı kendileri için çok özel bir bölge olduğunu söyleyen Bektaş, bu bölge için yönetim planı hazırlandığını ancak Bakanlar Kurulu’ndan onaylanmasına rağmen bu planın uygulanmadığını belirtti.

Bugün bu bölgenin bu kadar tahrip edilmesine sebep olanları şikayet etmek için geldiklerini dile getiren Bektaş, hazırladıkları raporları Ombudsmanla paylaşacaklarını kaydetti.

Basın açıklamasının ardından görüşmeye geçildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.