1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OMİRU’DAN DİKO’YA ÇAĞRI
OMİRU’DAN DİKO’YA ÇAĞRI

OMİRU’DAN DİKO’YA ÇAĞRI

KS EDEK ve Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Kıbrıs sorunundaki gelişmelere yönelik, olarak, geçmişteki gibi işbirliği yapmaları konusunda DİKO’ya çağrıda bulundu.

A+A-

KS EDEK ve Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Kıbrıs sorunundaki gelişmelere yönelik, olarak, geçmişteki gibi işbirliği yapmaları konusunda DİKO’ya çağrıda bulundu.

Simerini gazetesine söyleşi veren Omiru, Kıbrıs sorununa da değindi.

DİKO’nun, Kıbrıs sorununa ilişkin gelişmeler karşısındaki tutumunu memnuniyetle karşıladığını  ifade eden Omiru, DİKO ile işbirliğinde bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

Ortak açıklamanın, son 40 yılda şekillendirilenlerin en kötüsü olduğunu, bununla birlikte sapmayı teşkil ettiğini söyleyen Omiru, yapıcı belirsizliklerden de bahsetti ve bunları yapıcı olmayan şeklinde nitelendirdiğini belirtti.

Omiru, egemenliğin halktan geldiğinin açıkça ifade edilmesi yerine, Kıbrıslı Türklerden ve Kıbrıslı Rumlardan, yani eşit olarak, kaynaklandığından bahsedildiğini, bunun da, ayrılma olanağının bulunmadığı ifadesine karşın  Kıbrıslı Türklerin ayrılmasına atıfta bulunduğunu savundu.

Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki Türk “ihlallerinden” de bahseden Omiru, Türk araştırma gemisi Barbaros’un faaliyetlerinin, Deniz Hukuku’na ilişkin uluslararası anlaşmanın ihlalini teşkil ettiğini ileri sürdü.

KAROYAN

Politis gazetesine söyleşi veren DİKO eski Başkanı Marios Karoyan ise, DİKO’da, 1 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen iç seçimleri, partinin seçimlerden bölünmüş olarak çıkması nedeniyle yenilgi olarak addettiğini belirtti.

Karoyan bir soru üzerine, ne ortak açıklamanın içeriğini güzelleştirdiğini, ne de DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un uç düşüncelerine katıldığını söyledi.

Ortak açıklamanın, DİKO’yu memnun etmeyen unsurlar içerdiğini söyleyen Karoyan, bu unsurların çekincelere neden olduğunu, ortak açıklamanın içeriğinin ne ideal ne de yıkıcı olduğunu belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.