1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖMRÜNDEN 10 AY CEZAEVİNDE GEÇECEK...
ÖMRÜNDEN 10 AY CEZAEVİNDE GEÇECEK...

ÖMRÜNDEN 10 AY CEZAEVİNDE GEÇECEK...

150TL sebep oldu...

A+A-

Lefkoşa’da üç yıl önce 9 gram bonzai tasarruf edip, Eray Asker ve Erdal Leblebicioğlu’na 150 TL karşılığında uyuşturucu veren 26 yaşındaki Şahin Suyolcu, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Şahin Suyolcu, Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edildiği “Sentetik Cannabionid alma, verme, tasarruf” suçlamalarını kabul etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Aliye Özçınar, savunma makamı adına avukat Sırdaş Kaptanoğlu hazır bulundu.

Avukat Sırdaş Kaptanoğlu, müvekkilinin mahkemeden özür dilediğini ve nedamet getirdiğini belirterek, suç tarihinde 23 yaşında genç suçlu kategorisinde olduğuna işaret etti.

Kaptanoğlu, müvekkilinin uyuşturucu tedavisi olmak istediğini ancak tedavi merkezi bulunmadığını kaydetti.

Müvekkilinin uyuşturucu taciri olmadığını ve kar elde etmediğini söyleyen Kaptanoğlu, sanığa mülayim davranılmasını talep etti.

Dava kararını okuyan Başkan Bahar Saner, sanığı kendi ikrarları, sunulan olgu ve emareler ışığında suçlu bulup, mahkum ettiklerini açıkladı.

Sanığın işlediği suçun 18 yıla kadar hapis cezası öngören çok ciddi ve vahim suçlardan olduğunu belirten Saner, bu suçun oldukça yaygın işlendiğine vurgu yaptı.

Bahar Saner, uyuşturucu suçlarının toplumsal bir sorun haline geldiğine işaret ederek, KKTC’de her organ ve makama görevler düştüğünü kaydetti.

Saner, sanığın benzer suçtan sabıkası oluşu ve 2009 yılında 6 ay hapis yatması yanında, benzer bir suçtan teminata bağlandıktan sonra yine uyuşturucu suçu işlemesini aleyhine ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Saner, sanık lehine ve aleyhine olan tüm hususları tezekkür ettiklerini söyleyerek, sanığı 10 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.