1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YÖK ONAYI ALDI
ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YÖK ONAYI ALDI

ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YÖK ONAYI ALDI

AKDENİZ KARPAZ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YÖK ONAYI ALDI

A+A-

ÜNİVERSİTE, YÖK’TEN, TÜRKİYE’DEN ÖĞRENCİ ALABİLMEK İÇİN 600 ÖĞRENCİ KONTENJANI ALDI 

Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN), Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) başvuruda bulunduğu ön lisans ve lisans programları için onay aldı.

AKÜN, 2013-2014 Akademik Yılı için YÖK’ten, Türkiye’den öğrenci alımı gerçekleştirebilmek için de 600 öğrenci kontenjanı aldığını da bildirdi.

AKÜN’den yapılan açıklamada, lisans ve ön lisans programları için YÖK tarafından denklik alan üniversitenin, 2013-2014 Akademik yılında öğrenci alımları için gerekli akreditasyonlarını da tamamladığı belirtildi. 

Üniversitenin bu çerçevede 2013-2014 Akademik Yılı’nda Türkiye’den öğrenci alımı gerçekleştirebilmesi için YÖK tarafından onaylanan lisans ve ön lisans programlarına 600 öğrenci için kontenjan verildiği belirtilen açıklamada, AKÜN’ün, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) onayı ile birlikte tüm lisans ve ön lisans programları için uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından da üyeliklerini tamamladığı kaydedildi.
  
AKÜN, European Foundation for Management Development’in (EFMD) kurumsal üyesi olduğunu ve İşletme Fakültesi’nin ise European Council for Business Education (ECBE) tarafından akredite edildiğini belirtti.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Fakültesi’nin de, The Council on Hotel, Restaurant, and Institutional Education (CHIRE), The International Ecotourism Society (TIES) ve World Association for Training in Tourism (AMFORHT) üyeliklerini tamamladığını belirten AKÜN, International Vocational Education and Training Association-USA (IVETA), American Association for Higher Education Accreditation (AAHEA), Education and Excellence (EDEXCEL) ve The Association to Advance Colligate Schools of Business (AASCB) gibi akreditasyon kuruluşları tarafından da akreditasyonlarını tamamladığını kaydetti. 

AKÜN, ayrıca tüm fakülte ve bölümleri için uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği çalışmalarını da sürdürdüğünü belirtti.

Bu kapsamda Advancing Cooperated and Work-Integrated Education (WACE) üyeliğini de alan üniversite, fakülte ve bölümlerindeki kaliteli standartların en üst düzeyde olması ve yüksek öğretimde uluslararası standartlara ulaşılabilmesi için çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.