1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ON SANTİMLİK SORUN
ON SANTİMLİK SORUN

ON SANTİMLİK SORUN

On santimlik sorun iki aileyi birbirine düşürdü;

A+A-

 

Gazimağusa’da, geçen haftaki yangında kullanılamaz duruma gelen Fatma Ünlü’ ye ait yardımcı ev, 2 aileyi bir birine düşürdü

Gazimağusa’da geçtiğimiz hafta Salı günü meydana gelen yangında kullanılamaz hale gelen Fatma Ünlü’ye ait ev, iki aileyi birbirine düşürdü.

Saim Şahin isimli vatandaş, geçtiğimiz günlerde yanan evin üzerinde bulunduğu arsanın kendisine ait olduğunu ve işgal edildiğini öne sürdü. Arsa üzerinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde tamamen yanan yardımcı evin sahibi Fatma Ünlü ise, arsanın kendilerine ait olduğunu ve sadece yardımcı evin 10 cm lik bir kısmının Saim Şahin’in arsasında bulunduğunu ve bu durumun da sonradan ortaya çıkarıldığını iddia etti.

 

Arsamı işgal ettiler

Konu ile ilgili muhabire şikayette bulunan Saim Şahin isimli vatandaş, arsasının işgal edilip üzerine iki tane gecekondu yapıldığını iddia etti. Konu evler için kaçak elektrik kullanıldığını da ileri süren Saim Şahin, konuyu belediyeye aktardığını, Belediye başkanı Oktay Kayalp’ın kendisini ofisinden kovduğunu öne sürdü.

 

Şaim Şahin: Ölümle tehdit ettiler

Kendine ait olduğunu savunduğu arazideki yardımcı evin yıkılması için gereken girişimlerde bulunduğunu söyleyen Şahin, konu ile ilgili olarak Memiş Ünlü’nün  kendisini ölüm ile tehdit ettiğini söyledi. Olayla ilgili mahkemelik olduklarını dile getiren Şahin,  Ünlü’nün konu suç nedeni ile mahkemeden ceza aldığını aktardı.

 

İtfaiye’yi ben aradım

Konu evin yandığı gün dumanları farkedip İtfaiye ekiplerine ilk kendisinin haber verdiğini anlatan Şahin, “Bir şekilde hayatlarını kurtardım” şeklinde konuştu. Fatma Ünlü’ye sadece 1 gecekondu izni verildiğini iddia eden Şahin, Ünlü’nün değişik bölgelere 5 gecekondu daha yaptığını öne sürdü. Saim Şahin, yetkilikerin gereğini yaparak bir an önce konu evlerin arazisinin üzerinden kaldırılmasını istedi.

 

Ünlü: Arsa bize ait

Muhabir konu ile ilgili, yardımcı evin sahibi Fatma Ünlü’nün görüşlerine başvurdu. Konu arsanın kendilerine ait olduğunu iddia eden Fatma Ünlü,  5 yıl önce arsayı aldıklarını, evlerin de gerekli inşaat ruhsatını çıkardıktan sonra 4 yıl önce inşa ettiklerini söyledi.

 

Saim bey arsayı sonradan satın aldı

Kendi arsalarının hemen arkasında bulunan arsanın önceleri başkasına ait olduğunu iddia eden Ünlü, geçen yıl konu arsanın Saim Şahin tarafından alındığını söyledi.

 

“10 cm lik kısmı  Saim Şahin’ in arazisinde”

Yapılan tespitte kendilerine ait olan yardımcı evlerin 10 cm’lik kısımlarının Saim Şahin’in arazisinde olduğunun anlaşıldığını söyleyen Ünlü, “kolaylıkla halledebileceğimiz bir sorundu” dedi. “Biz arsasında bulunan kısımların ücretini ödemeye hazırdık” şeklinde konuşan Fatma Ünlü, Saim Şahin’in durumu öğrenir öğrenmez hemen evleri yıkmalarını istediğini söyledi. Şahin’in halledilebilecek basit bir meseleyi, büyük bir sorun haline getirdiğini iddia eden  Ünlü,  yangından sonra Şahin’in kendilerine  hem geçmiş olsun ziyaretinde bulunmadığını, hemde yangın esnasında en ufak şekilde yardımcı olmadığını iddia etti.

 

Mahkemeden 4 gün sonra evimiz yandı

Şahin’in eşini mahkemeye verdiğini söyleyen Ünlü,  “ne gariptir ki mahkeme sonuçlandıktan tam 4 gün sonra 17 Haziran günü evimiz yandı”  dedi. Kendilerine göre yangının polis raporunda denildiği gibi elektrik kablosundan çıkmadığını iddia eden Ünlü, bu yangının sebebinin iyice araştırılmasını istediklerini dile getirdi. Yangın nedeni ile belediye başkanı Oktay Kayalp’ın da gereken yardımı kendilerine belediye olarak yapacaklarının sözünü verdiğini söyleyen Fatma Ünlü, Belediye başkanına da ilgilendiği için teşekkür ettiğini kaydetti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.