1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ONA SELAM SÖYLE" ÇIKTI
“ONA SELAM SÖYLE" ÇIKTI

“ONA SELAM SÖYLE" ÇIKTI

Dr. Derviş Özer’in kaleme aldığı savaş karşıtı Kıbrıs öykülerinden oluşan “Ona Selam Söyle”, Khora Yayınlarından çıktı.

A+A-

Dr. Derviş Özer’in kaleme aldığı savaş karşıtı Kıbrıs öykülerinden oluşan “Ona Selam Söyle”, Khora Yayınlarından çıktı. Khora Kitaplığının 20. kitabı olan “Ona Selam Söyle”, yayınevinin öykü alanındakli ilk çalışması. Dr. Derviş Özer, birbirinden duygulu ve Kıbrıslılara kendini hatırlatan öykülerden oluşan bu kitabını, savaşta yakınlarını kaybetmiş adanın tüm annelerine ithaf etmekte.

Kapak tasarımını Nilgün Güney’in yaptığı kitabın sayfa tasarımı grafikler Ömer Tatlısu’ya, düzeltileri Besim Baysal’a ait. Kitabın editörlüğünü ise Gürgenç Korkmazel, Sevgül Uludağ ve Mine Balman üstlenmiş. “Ona Selam Söyle”de yer alan öyküler, geçtiğimiz yıllarda Sevgül Uludağ’ın Yenidüzen Gazetesi’ndeki “Kıbrıs: Anlatılmamış Öyküler” başlıklı yazı dizisinde yayımlanmıştı.

Kitaba giriş yazısı da yazan araştırmacı gazeteci Sevgül Uludağ, yazar ve kitabı hakkında şunları söylemekte: “Savaş karşıtı bu öykü yazarı, savaşın açtığı yaraları sarmak için girişim yapıyor. Yaşanmış en korkunç acıları dile getirerek, savaş travmalarının aşılması için adım atıyor. Dr. Derviş Özer’i selamlıyorum. Bu toprakların en büyük ihtiyacı olan barışın kurulmasında, öyküleriyle bir temek döşemeye çalışıyor. 10 yaşındaki küçük Don Kişot, Kıbrıs’ta savaşı üreten yel değirmenlerine karşı kalemiyle savaşıuor! Onu herkes okumalı, herkes bu öykülerin nasıl olup da ortaya çıktığını düşünmeli.”

“Ona Selam Söyle”, Khora Kitap Cafe ve tüm kitapçılarda.

Yenidüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.