1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O’NA VEDA ZOR OLDU
O’NA VEDA ZOR OLDU

O’NA VEDA ZOR OLDU

Birçok öğrenci yetiştiren, eğitimci, araştırmacı-yazar Ali Nesim Nesimoğlu, dün son yolculuğuna uğurlandı

A+A-

Zamansız vedası, tüm ülkede büyük üzüntü yaratan, birçok öğrenci yetiştiren, eğitimci, araştırmacı-yazar Ali Nesim Nesimoğlu, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Kıbrıs Türk edebiyatına birçok kitap kazandıran Ali Nesim, orta dereceli okullarda uzun yıllar yaptığı öğretmenlikten emekli olduktan sonra Yakın Doğu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim görevlisi olarak da çalışmış; rahatsızlığı nedeniyle bir yıl kadar önce görevini bırakmıştı.

Sağlık sorunları nedeniyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ve durumunun ağırlaşması üzerine 1 Mayıs’tan beri yoğun bakım servisine alınan Ali Nesim, önceki gün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Ali Nesim’in naaşı dün öğlen Lefkoşa’da İsmail Safa Cami’nde kılınan cenaze namazından sonra köyü Zeytinlik’teki kabristanlıkta defnedildi.

Cenazeye ailesi, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, UBP Milletvekili Ersin Tatar, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, bağımsız milletvekili Zorlu Töre, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile çok sayıda seveni katıldı.

Kırıcı: Ülkesini seven biriydi

Cenazede, Gazeteci Dilek Kırıcı, Nesimoğlu ile ilgili duygularını şöyle aktardı, “O benim üniversitede hocamdı ve basına girmemde çok emeği oldu. Toplumun çok önemli bir düşünürünü, bir felsefe adamını kaybettik. Çok üzgünüm. Tüm yazıları, tüm araştırma kitapları, Kıbrıs Türk toplumunun geçmişinden bugüne ışık tuttu. Kıbrıs Türk toplumunun gelenek ve görenekleri, geleceğe taşıyan en önemli kalemdi. Ülkesini çok seven ve Kıbrıs Türk toplumunu, karşısındaki insana anlatırken, saygı duyurtabilen akıcı bir konuşma üslûbûna sahipti. Hepimizin başı sağolsun.”

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.