1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ONAY BEKLENİYOR
ONAY BEKLENİYOR

ONAY BEKLENİYOR

LTB’nin çok fazla borcu olduğunu ifade eden Başkan Fellahoğlu, 90 milyon TL kredi için Ziraat Bankası’na başvuru yaptıklarını söyledi:

A+A-

LTB’nin çok fazla borcu olduğunu ifade eden Başkan Fellahoğlu, 90 milyon TL kredi için Ziraat Bankası’na başvuru yaptıklarını söyledi: 

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) çok fazla borcu olduğunu ifade eden Başkan Kadri Fellahoğlu, 90 milyon TL kredi için Ziraat Bankası’na başvuru yaptıklarını söyledi. Fellahoğlu, kredi talebinin Maliye Bakanlığı’na bağlı Borç Yönetimi Komitesi ve Bakanlar Kurulu’nun onayını beklediğini dile getirdi. Başkent Lefkoşa’nın çehresini değiştirecek yeni projeler kapıda beklediğini söyleyen Kadri Fellahoğlu, göreve geldikten sonra kötü durumda olan LTB’nin yaralarını sarmak için uğraştıklarını ve her şeyin yeniden normalleşmeye başladığını aktardı. Star Kıbrıs’a konuşan Fellahoğlu, yaralar sarıldıktan sonra başkenti çok güzel günlerin beklediğini ifade ederek,kanalizasyon, asfalt, yol tamiri, kaldırım çalışmaları yapılacağını, su borularının yenileneceğini ve sürekli sel baskınlarının yaşandığı sanayi bölgesinde alt yapı çalışmaları gerçekleştireceklerini açıkladı.Fellahoğlu,projeler için 1 yıl içerisinde ihaleye çıkılacağını ifade etti. 

DURUM VAHİMDİ: Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu,göreve geldiklerini çok kötü bir manzara ile karşılaştıklarını ifade etti.Fellahoğlu,tüm olumsuzluklara rağmen LTB’yi yeniden ayağa kaldırmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı. Fellahoğlu, “Göreve geldiğimizde çok kötü durumda bir belediye devr aldık. LTB’ye yapılabilecek her türlü kötülük yapılmıştı. Daha 2 ay dolmamasına rağmen göreve başladığımız günden itibaren her şey normalleşmeye başladı “dedi. 

TAHSİLAT ORANLARI ARTTI: Başkentlilere asgari düzeyde de olsa hizmet vermeye başladıklarını, halkın belediyeye olan borçlarını ödediğini ifade eden LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu,“Tahsilatlarda büyük bir artış oldu, gelirlerimizle personel maaşlarını ödüyoruz. Bunun yanı sıra maaşların ödenmesi için devletten alınan 6 milyon TL borcun taksitlerini de ödemeye başladık. Bize 1 buçuk milyon devlet katkısından tek kuruş dahi gelmiyor. Hepsi borçlara gidiyor” şeklinde konuştu. 

KREDİ ONAYINI BEKLİYORUZ: Belediyenin çok fazla borcu olduğunu ifade eden Fellahoğlu,90 milyon TL kredi için Ziraat Bankası’na başvuru yaptıklarını söyledi. Fellahoğlu, kredi talebinin Maliye Bakanlığı’na bağlı Borç Yönetimi Komitesi ve Bakanlar Kurulu’nun onayını beklediğini dile getirdi. 

PERSONEL AZALTAMIYORUZ: Fellahoğlu,belediyenin en büyük sorunlarından biri olan personel giderlerinin azaltılmasına dair adım atamadıklarını ifade ederek bunun nedenlerini şöyle açıkladı: “Personel giderinin azaltılması gerekiyor. Ancak kimseyi durduramıyoruz. İntibah Komisyonu adı altında İçişleri Bakanlığı’ndan isimler ve Belediye Meclis Üyeleri’nden oluşan bir komisyon kuruldu. Bu komisyon personel çıkaramayacağımız konusunda diretiyor. Öte yandan Başsavcılık personel durdurabileceğimizi ama sonuca mahkemenin karar vereceğini söylüyor. Bu sebeplerden ötürü personel azaltma açısından bir ilerleme sağlayamadık.” 

YENİ PROJELER GÜNDEMDE: LTB’nin yaralarını sarmaya çalıştıklarını, “çok zor bir görevi” başarıyla yerine getirmek için tüm imkânları seferber ettiklerini dile getiren Fellahoğlu, Başkent’i çok güzel günlerin beklediğini söyledi. Fellahoğlu, gündemlerinde yeni projeler olduğunu belirterek, kanalizasyon, asfalt, yol tamiri, kaldırım çalışmaları yapılacağını, su borularının yenileneceğini ve sürekli sel baskınlarının yaşandığı sanayi bölgesinde alt yapı çalışmaları gerçekleştireceklerini açıkladı.Fellahoğlu,projeler için 1 yıl içerisinde ihaleye çıkılacağını ifade etti.

(STARKIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.