1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “ÖNCE BİSİKLET” PROJESİ BAŞLATILDI
“ÖNCE BİSİKLET” PROJESİ BAŞLATILDI

“ÖNCE BİSİKLET” PROJESİ BAŞLATILDI

“ÖNCE BİSİKLET” PROJESİ BAŞLATILDI

A+A-

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde iki yıl önce başlatılan “yeşil kampüs” olma hedefinde yeni bir adım atılarak “önce bisiklet” projesinin başlatıldığı açıklandı.

Üniversiteden verilen bilgiye göre, kampüsteki karbondiyoksit emisyonunu azaltmayı ve enerji tasarrufu sağlamayı amaçlayan projeyle, kampüs içine bisiklet kullanımına ilişkin levhalar yerleştirildi, geçişleri kolaylaştırmak üzere kaldırımlara eklemeler ve yol paylaşımını vurgulayan işaretler için gerekli boyamalar yapıldı, park alanları belirlendi.

Projeye bir katkının da Toplumsal Farkındalık Topluluğu’ndan geldiği ve topluluğun, projenin ilk safhasında, öğrenciler ve hocalar tarafından kullanılmayan, atıl durumdaki bisikletlerin bakım ve onarımını yaparak üniversite tarafından satın alınacak bisikletlerle birlikte ücretsiz kullan-bırak kampanyası düzenleyerek bisiklet kullanımını özendireceği bildirildi.

Projenin ikinci safhasında da yeni bisiklet sayısı artırılarak, geliri burslar fonuna aktarılmak üzere cüzi ücretlerle öğrencilere kiralanacak. 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.