1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖNCE İKİ TOKAT SONRA SİLAH!
ÖNCE İKİ TOKAT SONRA SİLAH!

ÖNCE İKİ TOKAT SONRA SİLAH!

2 tokat vurduktan sonra tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu tabancayı müştekinin başına dayayarak...

A+A-

Silah zoruyla 4 adet borç senedi imzalattı

Ürdün uyruklu Ahmad Dasan’a silah zoruyla 4 adet borç senedi imzalattığı ileri sürülen Acar Acarbey, hakkındaki tüm iddiaları yalanladı

“Çok nazik davrandım”

İskele’ye bağlı Bafra’da, Acar Acarbey, Orçun Kara ve Ürdün uyruklu Ziyad Alzubi isimli zanlıların, Ahmad Dasan isimli Ürdün uyruklu müştekiyi kumar borcu yüzünden zorla kaçırıp kendisine borç senedi imzalatıldığı öne sürüldü.

Meselenin tahkikatını yürüten polis, zanlıların müştekinin kimlik ve pasaportlarına da zorla el koyduklarını iddia ederken, zanlılardan Acar Acarbey, “Kesinlikle zorla bir şey imzalatmadık ve kendisinden bir şey almadık” dedi.

Ofisinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerinin de bunu doğrular nitelikte olduğunu savunan Acarbey, “İşin sonunda aklanacağım” şeklinde konuştu.

160 bin dolar borcu olduğu iddia ediliyor

Mahkemeye meseleyi aktaran Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis çavuşu Erdal Dal, Kaya Artemis Otel’de müşteri olarak konaklamakta olan müşteki Ahmad Dasan’ın, 24 Ekim 2015 tarihinde saat 18.30 sıralarında,  Zanlı 1 Acar Acarbey’e 160 bin Amerikan doları kumar borcu olduğu ve ödemediği gerekçesi ile zanlı 3 Ziyad Elzübi’nin de teşviki ile zanlı 2 Orçun Kara tarafından bir araç ile Kaya Artemis Otel’den alınarak Salamis Otel’e götürüleceği söylenerek zorla araca bindirildiğini ve zanlı 1 Acar Acarbey’in Yeniboğaziçi’nde bulunan ofisine götürüldüğünü söyledi.

4 Adet borç senedi imzalattılar

Zanlı 1 Acar Acarbey’in müştekiye 2 tokat vurduktan sonra tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu tabancayı müştekinin başına dayayarak 4 adet borç senedi imzalattırdığını belirten Dal, zanlıların müştekinin kimlik ve pasaportuna el koyduklarını ifade etti.

Ayrıca müştekinin üzerinde bulunan 120 TL 240 Amerikan doları ve bir adet kol saatinin zanlılar tarafından sirkat edildiğini öne süren Dal, müştekinin zanlı 2 tarafından İskele-Boğaz bölgesinde bir petrol istasyonu yakınına geri getirildiğini söyledi.

Kefaletle serbest kaldılar

Polise 24 Ekim 2015 tarihinde şikayet gitmesi üzerine zanlıların tutuklandığını anlatan Dal, zanlı 1 ile zanlı 2’nin gönüllü ifade verdiklerini ve ifadelerinde müştekinin eşyalarını kendi isteği ile kendilerine verdiğini iddia ettiklerini söyledi. Müştekiden alınan kimlik ve pasaportlar ile kol saatini emare olarak alındığını anlatan Dal, ayrıca müştekinin imzaladığı borç senetlerinden 2 tanesinin de emare olarak alındığını aktardı. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını aktaran Dal, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmalarını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlıların 10’ar bin TL nakdi kefalet, KKTC vatandaşı muteber 2’şer kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri ce zanlı 3’ün haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutda bulunmas şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

“Borcunu yeniden yapılandırmak istedi…”

Mahkeme sonrası Diyalog muhabirine avukatı ile beraber bir açıklama yapan zanlı 1 Acar Acarbey, konu şahsın kendisine geçen yıldan kalma bir borcu olduğunu ve parası alamadığını söyledi. Ürdün’de konu şahsa dava açtığını ve davayı da kazandığını anlatan Acarbey, Ürdün’de konu şahsın evi için haciz kararı da çıktığını belirtti. Konu şahsın Ürdün’de hapse gireceği gerekçesi ile kendinden borcunu yapılandırması için yardım istediğini iddia eden Acarbey, “Kendisine yardımcı olmayı kabul ettik, Kaya Artemis’e araba yollayıp kendisini aldırdım, çok nazik bir şekilde kendisine davranıldı, arabaya bindi, ofisime geldiğinde arabadan kendisi indi elini kolunu sallayarak içeri girdi” diyerek zorla alı koyma iddiasının asılsız olduğunu öne sürdü.

Ofisinde de güvenlik kamerası görüntüsü olduğunu ve bu görüntülerde de konu şahsa yönelik hiçbir eylemin olmadığının açıkça anlaşıldığın iddia eden Acarbey, konu şahsın kendi isteği ile borç senedi imzalayarak borcunu yapılandırdığını ve kimlik ile pasaportunu kendisine verdiğini savundu.


Damadı ödemeyeceğim deyince bu yola başvurdu

Konu şahsın damadının borcu ödeyeceğini ancak konu şahsın ofisten ayrıldıktan sonra damadının, “Bu borcu ben ödemem” demesi üzerine konu şahsın bu yola başvurduğunu iddia eden Acarbey, konu şahsın polise yalan söylediğini ve böyle bir olayın olmadığını da beyan ettiğini iddia ederek, “Bugün mahekemeye çıkmam oldukça yanlıştı” dedi. Günün sonunda mutlaka aklanacağını söyleyen Acabey, “Konu şahsa borcumuzu ödemesi için para yollandı ve bizi ödeme yapmak için otelde bekliyor” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.