1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ÖNCE KANDİL SİMİDİ SONRA GAZ YEDİLER
ÖNCE KANDİL SİMİDİ SONRA GAZ YEDİLER

ÖNCE KANDİL SİMİDİ SONRA GAZ YEDİLER

Ankara'da, Taksim Gezi Parkı'ndaki eyleme destek vermek amacıyla Kızılay Meydanı'nda bulunan göstericilere polis biber gazı ve tazyikli suyla eylemcilere müdahalede bulundu.

A+A-

Ankara'da öğle saatlerinde KESK VE DİSK'in iş bırakma eylemi çerçevesinde Kızılay Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingin ardından, polisin uyarılarına rağmen meydanı boşaltmayan gruplara çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale üzerine kalabalık, Sıhhıye, Ziya Gökalp Caddesi ve GMK Bulvarı'na doğru çekildi. Atatürk Bulvarı'nda da uyarılara rağmen dağılmayan gruba da tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Olaylar sırasında yaralanan göstericiler ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

POLİSTEN ANONS: HERŞEY SİZİN İÇİN!

Kızılay Meydanı'nda yapılan müdahalenin ardından bir polis yetkilisi ses yayın aracından orada bulunan vatandaşlara, ‘Güvenlik güçleri adına hitap ediyorum. Sevgili vatandaşlarımız, buradaki kanunsuz eylem müdahalemiz ile sonlandırılmış olup, Kızılay Meydanı araç ve yaya trafiğine açılmıştır. Normal yaşantınıza devam edebilirsiniz. Teşekkür ederiz. Herşey sizin için’ şeklinde anonsu dikkat çekti. /_np/9168/20389168.jpg

ÖNCE KANDİL SİMİDİ SONRA GAZ 

Müdahale öncesi ise bazı eylemciler polislere Miraç Kandili nedeniyle kandil simidi dağıttı. Polisler buna karşılık ise kendilerine verilen kumanyaları simit dağıtan eylemcilere ikram etti.

 

(HÜRRİYET)

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.