1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖNCE ÖVDÜLER, SONRA KOVDULAR!
ÖNCE ÖVDÜLER, SONRA KOVDULAR!

ÖNCE ÖVDÜLER, SONRA KOVDULAR!

12 kişi işten durduruldu!

A+A-

Limasol Türk Kooperatif Bankası’ndan 12 kişi işten durduruldu. Gerekçe olarak da “performans düşüklüğü” gösterildi.

Oysa geçen haftaki Mali Genel Kurul’da personele övgüler düzülmüş ve bankanın başarısındaki en büyük pay sahibi gösterilmişti!

Ülkemizde faaliyet gösteren yerel bankalarından Lİmasol Türk Kooperatif Bankası’ndan 12 kişinin işten çıkarılması, tüm çalışanlar üzerinde şok etkisi yaptı. Banka yönetimi tarafından 12 personele dün gönderilen yazıda, işten çıkarma gerekçesi olarak “performans düşüklüğü” gösterildi. İşten durdurma yazısını alan çalışanlar ve mesai arkadaşları ise henüz şaşkınlıklarını üzerlerinden atamadılar.

Bankanın Yönetim Kurulu yaptığı toplantı sonrası, şube müdürlerini çağırarak kendilerine söz konusu 12 personelin performans yetersizliği sebebiyle işten çıkarıldıklarını yazan zarfları verdi.

12 personele verilen zarflarda yer alan yazıda “Yapılan değerlendirme sonucunda performans yetersizliği nedeniyle 22 Nisan 2014 tarihi itibariyle banka ile ilişkiniz sona ermiş olup görevinize son verilmiştir. Bundan sonraki hayatınızda başarılar dileriz” ifadeleri yer alıyordu ve Genel Müdür Yardımcısı İlker Bahçecioğlu ve Genel Müdür Vekili Abdullah Özsusuzlu’nun imzaları yer aldı.

İhtiyat sandığı münhal sınavına katıldılar

İşten çıkarmanın gerçek sebebinin “performans düşüklüğü” mü, yoksa başka bir sebep mi olabileceği konusu henüz aydınlığa kavuşmamışken, işten durdurulan personelin tamamının geçtiğimiz haftalarda yapılan İhtiyat Sandığı münhal sınavlarına katıldığı öğrenildi. Oysa Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın geçtiğimiz hafta sonu yapılan 2013 Mali Yılı Hesapları Genel Kurulu toplantısında çalışanlardan övgüyle bahsedilmişti.

Yüksek verimlilikte en büyük pay çalışanların

Limasol Türk Kooperatif Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler geçtiğimiz hafta sonu yapılan Mali Genel Kurul toplantısında bankanın vizyon, misyon ve geleceğe yönelik stratejilerini özetleyen konuşmasında, yaşanan küresel ve ülkesel durgunluğa rağmen bankanın finansal ve operasyonel sonuçlar açısından çalışmalarının yüksek verimlilik ortamında devam ettiğini açıklamıştı.

Kemaler, başarıda en büyük pay sahibi olarak çalışanları göstermişti. Kemaler, yönetim olarak 2013 mali yılındaki pazar payının, buna bağlı olarak karlılığın artarak büyümesinden çok memnun olduklarını ifade etmişti. Kemaler, yüksek verimliliğin sağlanmasında en büyük pay sahibi olarak çalışanları göstermiş ve çalışanlara teşekkür etmişti.

Bu gelişmelerin ardından banka çalışanlarından 12 kişinin işten durdurulması ve buna sebep olarak da performans düşüklüğü gösterilmesi yapılan açıklamalarla çelişkiye düştüğünden bunun arkasında başka sebeplerin olabileceği düşünülüyor.

Yönetim bir kez daha düşünsün

Banka yönetimi ile görüşme çabaları sonuçsuz kalırken, çalışanların bağlı olduğu Bankacılık ve Sigortacılık Sendikası’nın bağlı olduğu Hür-İş Federasyonu Başkanı Yakup Latifoğlu, banka ile temasa geçtiklerini, ancak banka yetkililerinin yarın (bugün) için görüşme randevusu verdiklerini ifade etti. Latifoğlu, yaşananların üzücü olduğunu, ülkede bu kadar işsizlik varken, 12 kişinin birden işten durdurulmasının doğru olmadığını savundu.

Latifoğlu banka yetkilileri ile yapacakları görüşme sonrasında bir açıklama yapabileceklerini, ancak ümitlerinin banka yönetiminin işten durdurma kararını bir kez daha gözden geçirmesi olduğunu söyledi.

İşten çıkartılan 12 personelden isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, bugün sabah saat 09.00’da Çalışma Bakanlığı’ndan randevu aldıklarını ve başlatacakları yasal süreçle haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti. Bankaya dönme taleplerinin kesinlikle olmadığını belirten eski çalışan, “Bizi bir çırpıda silip atan bir kurumda kesinlikle tekrar çalışmak gibi bir talebimiz yoktur. Biz sonuna kadar hakkımızı savunacağız” dedi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.