1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÖNCE SAĞLIK SİGORTASI YASASINI HAYATA GEÇİRİN”
“ÖNCE SAĞLIK SİGORTASI YASASINI HAYATA GEÇİRİN”

“ÖNCE SAĞLIK SİGORTASI YASASINI HAYATA GEÇİRİN”

“Önce sağlık sigortası yasasını hayata geçirin”

A+A-

Sosyal Demokrat Parti (SDP), antibiyotiklerin 1 Nisan’dan itibaren reçete ile satılması kararının vatandaşı mağdur edeceğini savunarak, önce Sağlık Sigortası Yasasının hayata geçirilmesini istedi.

SDP, ülkede herkesin ve her kesimin ilaç satışının reçeteyle yapılmasını istediğini, ancak halk sağlığının korunması için bu tür uygulamaların kararının, alt yapısının oluşturulmasından sonra alınmasını desteklediğini bildirdi.

SDP’den yapılan yazılı açıklamada, sağlık sektöründeki sistemin sıkıntılarına, hiçbir altyapı olmadan antibiyotiklerin reçeteyle satılması kararı eklendiği; bu kararın halkı mağdur duruma düşüreceği savunuldu.

Genel Sağlık Sigortası hayata geçmeden bu kararın uygulamaya konulmasının vatandaşa hem maddi hem de manevi olarak külfet getireceğini öne süren SDP, konu ile ilgili olarak görüştükleri doktor ve eczacıların da; bu kararın şu an için yanlış bir karar olduğunu ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Halkın reçeteye ücretsiz ve kolay ulaşımını sağlayacak sistemin Genel Sağlık Sigortasının geçmesi olduğunu belirten SDP, bu karar ile doğabilecek sıkıntılara işaret etti, ayrıca vatandaşların antibiyotik alabilmek için Rum kesimine de geçebileceğinin düşünülmesini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.