1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ÖNCE TARİH YAZDIK SONRA REZİL OLDUK
ÖNCE TARİH YAZDIK SONRA REZİL OLDUK

ÖNCE TARİH YAZDIK SONRA REZİL OLDUK

7 adet saat karşılığında dünya şampiyonluğu

A+A-

Ankara'da 10 Ekim 2012 tarihinde yapılan 11. Dünya Wushu Şampiyonası’nda Türk sporcu Elif Akyüz, büyük bir başarıya imza atarak, Kuzey Mızrağı stilinde 9.60'lık derecesi ile Dünya Wushu Şampiyonu olmuştu. Türkiye adına bir ilke imza atan Elif, Avrupa, Asya ve Amerika'dan gelen tam 31 rakibini egale ederek şampiyonluğa ulaştı. Akyüz, o dönemde Türkiye'nin değil Avrupa Kıtası'nın da ilk altın madalyasını kazanmış oldu. Daha önce Wushu'da altın madalya kazanan hiç bir Avrupalı sporcu bulunmuyordu.

09.15 Ekim 2011 tarihleri arasında Ankara'da yapılan 11. Dünya Wushu Şampiyonası’na Türkiye 18 Sporcu ve 42 antrenörle katılmıştı. Dünya şampiyonası sırasında organizasyonunu yapan firmada çalıştığı belirtilen, Ersin Metin Yavuz'un 03.12.2013 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına verdiği şikayet dilekçesiyle ortaya çıktı. Yavuz'un iddiasına göre Elif Akyüz'nün kazandığı Altın madalya, Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı olan Babası Abdurrahman Akyüz tarafından 7 Adet ''ROLEX'' saat ve 14 bin dolar civarında para ile satın aldığı.

Doğan Haber Ajansı (DHA) teftiş kurulu başkanlığına verilen evraka ulaştı. Dünya şampiyonasında görevli 7 hakem heyeti ve uluslararası federasyon yöneticilerine verildiği iddia edilen, 7 Adet ''ROLEX'' saat ve 14 bin dolar karşılığında alınan ''Altın'' madalya olayı şu şekilde yaşandı.
 
''SAAT KARŞILIĞINDA SATIN ALINAN ALTIN MADALYA OLAYI, TEFTİŞ KURULUNA 03.12.2013 TARİHİNDE VERİLEN DİLEKÇEYLE ORTAYA ÇIKTI''
10 Ekim 2012 tarihinde Ankara'da yapılan 11. Dünya Wushu Şampiyonasının organizasyonunun verildiği OTY Turizm. Org. şirketi yetkilileri ve federasyon başkanı Abdurrahman Akyüz'ün organize ettiği belirtilen rüşvet karşılığı kızına altın madalya verilmesi olayı ilk olarak, o dönemin yönetim kurulu üyesi Önder Karan'ın tepkisi üzerine askıya alınır. Karan'ın tepki göstermesi üzerine organizasyon yetkilisi ve Başkan Abdurrahman Akyüz diğer yöneticilerden habersiz olarak, Hakem ve uluslararası federasyon yetkililerine kızı Elif Akyüz'ün 1. olması karşılığında,  7 Adet ''ROLEX'' saat ve 7 ayrı zarfın içerisine konan 14 bin doları teslim ettiği belirtildi. Başkanın Kızı Elif Akyüz ise babasının rüşveti ile Altın madalyaya ulaşır. 7 Adet ''ROLEX'' saat ve para karşılığında alınan altın madalya, Türk spor tarihine altın harflerle bir ilk olarak kazınır.
 
KARAN: ''YAŞANANLARI ANLATMAYA HAZIRIM VE FEDERASYON YÖNETİM KURULU GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM''
Verilen dilekçe ile olayı ortaya çıkaran DHA muhabiri olayda adı geçen, yönetici Önder Karan'a telefonla ulaşarak yaşanan konuyu sorar. Karan, ''ilk duyduğumda karşı çıktım ve asla kabul etmedim. Dilekçe olayını duyduktan sonra şaşırdım ve federasyon yönetiminden istifa etme kararı aldım. Bu konu ile ilgili yetkililerin soracağı her türlü bilgiyi vermeye hazırım diyerek, istifamı federasyona noter kanalı ile göndereceğim" dedi.

WUSHU NEDİR?

Çin savunma sanatlarına verilen genel addır. Wushu kelime olarak, güç iş, zor teknik ve sanat anlamına gelir. Wushu sanatında saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer koreografi hareketler sergilenir. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanılması amaçlanır.

SKORER

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.