1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖNCE TUTUKLANDI, SONRA EVİNE DÖNÜNCE...
ÖNCE TUTUKLANDI, SONRA EVİNE DÖNÜNCE...

ÖNCE TUTUKLANDI, SONRA EVİNE DÖNÜNCE...

ÖNCE TUTUKLANDI, SONRA EVİNE DÖNÜNCE...

A+A-

Baba Mete Soykan’dan izinsiz 3 ile 9 yaşlarındaki çocuklarını alıp yurtdışına kaçtığı ileri sürülen anne Hatice Soykan, evine döndü ancak beklediğini bulamadı.

   Lefkoşa’da yaklaşık bir ay önce baba Mete Soykan’dan izinsiz 3 ile 9 yaşlarındaki çocuklarını alarak yurtdışına kaçtığı ileri sürülen anne Hatice Soykan evine döndü ancak, önce eşinin şikayeti üzerine tutuklandı, ardından da eşi tarafından evden kovuldu.


Hatice Soykan, önceki gece evine girmek isterken, polislik olduğunu belirten, Soykan, “Polis, evime girdim diye bana darp ve mülke tecavüz davası okudu. Bir gece tutuklu kaldım. Eşim, bir ay önce basına yaptığı açıklamalarda çocukları için ağlıyordu ancak şimdi hem beni, hem de çocuklarımızı sokağa attı” iddiasında bulundu.


Bir aylık süreçte Güney Kıbrıs’ta kız kardeşinin yanında kaldığını ileri süren Hatice Soykan, bu süreçte eşinin ortak kullandıkları eşyaları Güzelyurt’ta annesinin evine götürdüğünü, kendisinin ise eşyaları alıp evine geri taşıdığını belirtti. Soykan eşinin, kendisini eve almak yerine, hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ileri sürdü.


Hatice Soykan, “ ‘Çocuklarım’ diyerek basında ağlayan baba, şimdi bizi sokakta bıraktı. Çocuklarımı elimden almaya çalışıyor. Evime dönmek istiyorum ancak ‘benden boşanana kadar böyle sokaklarda sürüneceksin’ şeklinde tehdit ediyor. Rum tarafına da geçemiyorum çünkü yasak kondu. Çocuklarımla sokakta kaldık” şeklinde konuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.