1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖNCE UÇAK SESİ ARDINDAN ÇARPMA SESİ
ÖNCE UÇAK SESİ ARDINDAN ÇARPMA SESİ

ÖNCE UÇAK SESİ ARDINDAN ÇARPMA SESİ

Önce uçak sesi ardından çarpma sesi

A+A-

Asya Rıdvanoğlu’na çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan sanık Ali Zenginses, aleyhinde yürütülen dava, dün de devam etti. Polis memurlarının ardından, Asya Rıdvanoğlu’nun babası ve görgü tanığı Zefir Bar’ın sahibi mahkemede tanık olarak dinlendi.
Tanık kürsüsüne çıkan Zefir Bar’ın sahibi Kenan Kaynar, yolun sağından soluna doğru uçak gider gibi bir ses duyduğunu, sonra çok güçlü bir çarpma sesi duyduğunu, dışarı çıktığında ise ortalığın toz bulutu haline geldiğini ifade etti.

Asya Rıdvanoğlu’na çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan sanık Ali Aziz Zenginses, aleyhinde Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yürütülen dava dün de devam etti. Kazanın tahkikat memuru Müfettiş Faris Eserbaş dünkü duruşmada şahadetini tamamladı.

“196 METREYİ 4 SANİYEDE GEÇTİ”
Müfettiş Faris Eserbaş, kaza mahalline 196 metre kala bir marketten temin edilen kamera görüntüleri ile ilgili bilgi verdi. Eserbaş, kamera kayıtlarına bakıldığında hızlı bir aracın geçtiği 10 dakika sonrada ambulans ve polisin geldiğini söyledi. Çarpma anının gözükmediğini ancak hızlı geçen aracın sanığa ait olduğuna dair tespitler olduğunu kaydeden Eserbaş, kaza noktası ile kamera kaydının başlangıç noktası arasında 196 metre olduğunu ve sanığa ait aracın bu mesafeyi 4 saniyede geçtiğini ifade etti.

“SAVRULDU VE DUVARA ÇAPRTTI”
Çarpmadan sonra Asya Rıdvanoğlu’nun 53 metre ileriye doğru savrulduğunu, cesedin duvara çarptığını kaydeden Eserbaş, “Eğer duvara çarpmasaydı daha fazla ileriye gidebilirdi” dedi. Eserbaş, Asya Rıdvanoğlu’nun kaçma şansı kalmadığını, sanığın frene basamayacak kadar hızlı olduğunu ve çarpmanın ardından durmayıp gittiğini ifade etti.

“KARŞIDAN KARŞIYA GELEN YAYAYIN SORUMLULUKLARI”
Eserbaş’ın ifadesinin ardından sanık avukatı, kaza mahalline ilişkin yapılan 196 metrelik ölçümün doğru olmadığını, kaza yeri krokisinde bu ölçümün 191 metre olarak belirlendiğini söyledi. Sanık avukatı, ayrıca bir anayolda karşıdan karşıya geçen yayanın sorumlulukları olduğunu, sağa sola iyice bakıp emin olmadan geçmemesi gerektiğini söyledi. Savunma avukatı, tahkikat memuruna ‘bir kişi farları yanan bir aracı 350 metreden görebilir mi?’ diye sordu. Eserbaş sorulan soruya ‘evet’ yanıtını verdi.

“İKİ KEZ ALKOL TESTİ”
Faris Eserbaş’ın ardından sanığa alkol testi yapan polis memuru İsmail Barabar tanık kürsüsüne çıktı. Barabar, kazadan sonra trafik şubesine getirilen sanığa iki kez alkol testi yapıldığını, birincisinde yüzde 115, ikincisinde ise yüzde 111 oranında alkol çıktığını, test sonucunu sanığa gösterdikten sonra tutanağı imzalattığını söyledi.

“ÖNCE UÇAK SESİ, ARDINDAN ÇARPMA SESİ”
Barabar’ın ardından tanık kürsüsüne çıkan polis amiri Burak Güney, Asya Rıdvanoğlu’nun otopsisi ile ilgili bilgi verirken, cezaevinde görevli gardiyan Mehmet Ulupınar ise sanık cezaevine konulduktan sonra teslim aldığı ehliyet dâhil diğer eşyalar ile ilgili bilgi verdi.

Bu tanıkların ardından Asya Rıdvanoğlu’nun babası Sadık Rıdvanoğlu tanık kürsüsüne çıkarak, sanıktan şikâyetçi olduğunu dile getirdi.

Rıdvanoğlu’nun ardından ehliyet müfettişi Buray Özen tanık kürsüsüne çıkarak sanığa ait araçta eksik ayna olmadığını belirtti. Özen, gözlük veya lens kullanması şartı ile sanığın araç kullanmasında veya ehliyet sahibi olmasında yasal bir engel olmadığını dile getirdi.

Son olarak tanık kürsüsüne çıkan Zefir Bar’ın sahibi Kenan Kaynar, yolun sağından soluna doğru uçak gider gibi bir ses duyduğunu, sonra çok güçlü bir çarpma sesi duyduğunu, dışarı çıktığında ise ortalığın toz bulutu haline geldiğini ifade etti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme uzman tanıklar ile doktor tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 20 Mart tarihine erteledi.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.