1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖNCE YARGI SONRA AMELİYAT!
ÖNCE YARGI SONRA AMELİYAT!

ÖNCE YARGI SONRA AMELİYAT!

Sanık avukatı geri çekildi

A+A-

Gazimağusa’da eski sevgilisi Halime Çetin’i av tüfeğiyle öldüren ve aynı silahla intihara teşebbüs edip ağır yaralanan Hayrettin Özcömert’in ameliyatlarının ertelenmesi halinde hayati fonksiyonlarında herhangi bir tehlike olmayacağı belirtildi

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da hemşire olan eski sevgilisi Halime Çetin’i av tüfeğiyle öldüren ve aynı silahı çene altına dayayıp ateş ettiğinden burnu, ağzı ve çenesini kaybeden Hayrettin Özcömert’in, ameliyatlarının ertelenmesinde herhangi bir sağlık engeli olmadığı belirtildi.

Ömür boyu hapsi istenen Hayrettin Özcömert dün, yargılanacağı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne, hükümsüz tutuklu bulunduğu Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nden, polisin geniş güvenlik önlemi altında ambulansla sağlık ekipleri eşliğinde getirildi.

Estetik Cerrah Adem Ademoğulları tarafından, mahkemenin talebi üzerine hazırlanan 25 Nisan 2018 tarihli raporda, Hayrettin Barbaros Özcömert’in ameliyatının 3 ay ertelenmesi halinde, hayati fonksiyonlarında herhangi bir rahatsızlık veya tehlike olmayacağı belirtildi.

Raporda ayrıca, Hayrettin Özcömert’in, ameliyat olması halinde ise davasında ancak 2 ay sonra hazır edilebileceği kaydedildi.

Mahkeme doktor raporu ışığında davayı 25 Mayıs 2018’e erteledi.

Sanık avukatı geri çekildi

Sanığı savunan avukat Derya Karaca, Hayrettin Barbaros’un avukatlığından geri çekilmek için mahkemeden izin istedi.

Mahkeme, avukata izin verirken, sanığa da “Avukat tutacak mısınız?” sorusunu yöneltti.

Bunun üzerine sanık, söylemek istediklerini bir kâğıda yazdıktan sonra mahkeme heyetine yüzündeki yaraları gösterdi. Hayrettin Özcömert, “Sizden bir istirhamım olacak sayın yargıcım. Benim ağzım kapalı. Kendimi ifade edemiyorum. Kendimi daha iyi ifade edebilmek için ameliyat olmak istiyorum” dedi ve mahkemeye avukat tutmayacağını belirtti.

Heyet ise, davanın zorluk derecesini dikkate alarak, sanığa avukat tayini için Gazimağusa Mahalli Barosu başkanını yetkili kıldı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.