1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖNCE ZEHİRLEDİ SONRA YÜZÜNE YASTIK KAPATTI!
ÖNCE ZEHİRLEDİ SONRA YÜZÜNE YASTIK KAPATTI!

ÖNCE ZEHİRLEDİ SONRA YÜZÜNE YASTIK KAPATTI!

Önce zehirledi sonra yüzüne yastık kapattı!

A+A-

Lefkoşa’da 2011 yılı Nisan ayında Şükran Sadrazam’ın esrarengiz ölümü ile ilgili “Taammüden adam öldürme” suçlaması ile polis tarafından tutuklanan zanlı Çetin Sadrazam, dün yargı huzuruna çıkarılarak hakkında 7 gün daha ek tutukluluk emri alındı.

Polis mahkemede yaptığı açıklamada zanlının verdiği gönüllü ifadesinde Şükran Sadrazam’ı önce Lanette isimli zehirle zehirlediğini daha sonra ise bağırmalarını komşular duymasın diye yüzünü yastıkla kapatarak ölmesini beklediğini itiraf ettiğini söyledi.

Abbas ELMAS

Şükran Sadrazam’ın 2011 yılı Nisan ayında Kaymaklı bölgesinde bulunan ikametgahının yatak odasında ölü olarak bulunması ile ilgili “Taammüden adam öldürme” suçlamasıyla zanlı olarak tutuklanan Çetin Sadrazam, dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli Baş Müfettiş Arslan Coşkun, zanlı Çetin Sadrazam’ın 13 Nisan 2011 tarihinde meydana gelen “Taammüden adam öldürme” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının önceki gün Akıncılar bölgesinde birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye geçiş yapmak isterken tespit edildiğini aktaran Coşkun, zanlının tutuklu kaldığı süre zarfında poliste verdiği gönüllü ifadesinde hakkında getirilen tüm davaları kabul ederek suçlarını itiraf ettiğini kaydetti.

Zanlının Güneyde birlikte yaşadığı eşi Şükran Sadrazam’ın 2011 yılında Kuzey’e geçtiği, başkaları ile görüştüğünden şüphe ettiğini ve çocuğunu kendisine verme bahanesi ile 12 Nisan 2011 tarihinde bir çocuğu ile birlikte Kuzeye geçerek maktulün evine gittiklerini aktaran Arslan Coşkun, söz konusu akşam saat 04.00 sıralarında eşinin telefonuna cevapsız bir çağrı geldiğini ve zanlının buna sinirlendiğini belirtti.

Zanlının Şükran Sadrazam’ın başının ağrıdığını söylemesi üzerine mutfağa gittiğini ve bir kahve fincanı içine 2 panadol kırdığını, sütle karıştırdığını ve beraberinde götürdüğü Lanette isimli zehiri bu karışıma ilave ederek maktule içirdiğini ifade eden Baş Müfettiş Aslan Coşkun, maktulün ağzından ve burnundan köpükler gelip bağırmaya başladığı sırada ise zanlının maktulün sesinin komşular tarafından duyulmaması için yatak odasındaki yastıkla maktulün yüzünü kapatarak ölmesini beklediğini kaydetti.

Zanlının sabaha yakın ise beraberinde geldiği çocuğunu da alarak taksiyle Pergama bölgesinden birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney’e geçtiğini itiraf ettiğini aktaran Aslan Coşkun, maktule ait cep telefonlarını ise yanında Güney’e götürdüğünün öğrenildiğini ve bazı girişimlerde bulunarak bir adet cep telefonunun KKTC’ye getirilerek emare olarak kaydedildiğini söyledi.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının henüz çok yeni olduğunu, maktulün üzerinden alınan DNA örneklerinin maktulle uyuşup uyuşmadığı konusunda zanlıdan DNA örnekleri alındığını ve analize gönderildiğine değinen Arslan Coşkun, zanlının vermiş olduğu ifadenin teyidinin de yapılacağını belirterek, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı Çetin Sadrazam mahkemede sessiz kalmayı tercih etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı hale Ahmetraşit, işlenen suçun ciddiyetine dikkat çekerek yürütülen polis soruşturmasının salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.