1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÖNCEDEN GELEN İHBAR FACİAYI ÖNLEDİ
ÖNCEDEN GELEN İHBAR FACİAYI ÖNLEDİ

ÖNCEDEN GELEN İHBAR FACİAYI ÖNLEDİ

Önceden gelen ihbar faciayı önledi

A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bugün başlayacak Yunanistan ziyareti öncesi teröristler, Başkent Atina’nın kalbi Sintagma Meydanı ile parlamentoya yakın Merkez Bankası’na saldırı düzenlendi. Patlayıcı dolu bir otomobil, dün sabah saat 06:00’da havaya uçuruldu. Troyka heyetinin de kullandığı Amerikis sokağındaki Merkez Bankası bürolarının yer aldığı bina, güçlü patlayıcılarla dolu otomobilin havaya uçurulması sonucu hedef alındı. Patlama sonucu civar binalarda ciddi hasar meydana geldi.

Polis, gece park edilen çalıntı otomobilin patlatılması öncesi kimliği tespit edilemeyen bir kişinin, 5:10’da Zougla.gr internet sitesi ile bir gazeteye telefon ederek ihbarda bulunduğunu açıkladı. Şahıs, patlamanın olacağı tam adresi vererek otomobilde 75 kilo patlayıcı bulunduğunu söyledi. 45 dakika sonra patlamanın gerçekleşeceğini belirten kişi, ihbarın gerçek olduğunu da ilave etti.

Geniş bir bölgede polisin tedbir alması sebebiyle güçlü patlama sonucu yaralanan ya da ölen olmadı. Antiterör birimlerinin incelemeleri sürerken, polis, civar binalardaki kamera kayıtlarından teröristlerin kimliğini tespit etmek için çalışıyor. İlk video kayıtlarından otomobili park eden bir kişinin daha sonra kendisini bekleyen motosiklet ile bölgeden uzaklaştığı anlaşıldı.

Teröristlerin mesajları

Güvenlik uzmanları, Merkez Bankası’nın ana binasına birkaç adım uzaklıkta gerçekleşen patlamanın, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bugün başlayacak resmi Atina ziyareti ile Yunanistan’ın yaklaşık 5 yılın ardından dün yeniden finans piyasalarından borçlanma için 5 yıllık tahvil ihracı yapacağı güne denk getirildiğine dikkat çekiyor. Patlamayı ülkede istikrar istemeyenlerin gerçekleştirdiklerine kesin gözüyle bakılıyor.

Patlatılan otomobilin 5 gün önce çalındığına dikkat çekilirken, teröristlerin patlamayı uzun süre önce planladıkları ve Atina merkezinde patlayıcı dolu otomobille seyrederek, parlamentoya çok yakın ve üst düzey güvenlik tedbirinin alındığı yerleri de vurabilecekleri mesajını göndermek istedikleri değerlendirmesi yapılıyor.

Yunanistan'da son 3 yılda benzer şekilde 3 patlama daha gerçekleştirilmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.