1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖNCELİKLİ HEDEF HAVA YOLU ŞİRKETİ KURMAK
ÖNCELİKLİ HEDEF HAVA YOLU ŞİRKETİ KURMAK

ÖNCELİKLİ HEDEF HAVA YOLU ŞİRKETİ KURMAK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, hükümet ve parti olarak öncelikli hedeflerinin, KKTC bayrağının dalgalanacağı bir hava yolu şirketi kurmak olduğunu kaydetti. Kaşif, bir yıl içinde yeni bir havayolu kurma hedefiyle çalışamaların başadığını açı

A+A-

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ KKTC BAYRAĞININ DALGALANACAĞI BİR HAVA YOLU ŞİRKETİ KURMAKTIR”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, hükümet ve parti olarak öncelikli hedeflerinin, KKTC bayrağının dalgalanacağı bir hava yolu şirketi kurmak olduğunu kaydetti. Kaşif, bir yıl içinde yeni bir havayolu kurma hedefiyle çalışamaların başadığını açıkladı.

Eski Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanlarının da ihtiyat sandığı paralarının ödenmemesinden dolayı yaşanan mağduriyetin 2014 yılı içerisinde çözüleceğini vurgulayan Kaşif, sorunların olduğunu fakat bu sorunların çözümünün de var olduğunu belirtti.

“ÇÖZÜM İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) ve Kıbrıs Türk Hava Taşıyıcıları Çalışanları Sendikası (Hava-Sen) yetkililerini kabulü sırasında basına açıklamada bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kaşif, göreve geldiği ilk günden itibaren var olan sıkıntıları bildiğini, olayları yakından takip ederek en kısa zamanda çözüm üretilmesi için gerekli çalışmaları başlattığını kaydetti.

“YAŞANAN MAAŞ VE BAREM SINITILARINI BİLİYORUM”

Eski KTHY çalışanlarının, devlet dairelerinde, özelleştirme yasası altında çalışmaya başlamalarından dolayı maaş ve barem sıkıntısı da yaşadıklarını dile getiren Kaşif, devletin yapısı içerisinde var olan bu gibi sıkıntıların toptan halledilmesi gerektiğini söyledi.

“MİLLİ HAVA YOLU KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Milli hava yolu kurma çalışmalarına seçimlerden önce başladıklarına dikkat çeken Kaşif, Anavatan Türkiye’de kurulan şirketin de var olduğunu, bu konu hakkında da gerekli bilgileri alıp çalışmalara başlandığını belirtti. Kaşif, yeni havayolu şirketi kurma çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini vurguladı.

BIÇAKLI

Türk-Sen Başkanı Aslan Bıçaklı, KTHY mağdurlarının sıkıntılarını anlatarak Bakan Kaşif’in en kısa zamanda sorunlara çözüm üreteceğine olan inançlarının devam ettiğini kaydetti.

ATAKAN

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ise, Bakan Kaşif’in, daha önce de  bu görevi yapmış olmasından ve KTHY kapandığı dönemde Sağlık Bakanı olmasından dolayı yaşanan sıkıntıları “çok iyi bildiğini” belirtti.

Bakan Kaşif’in açıklamalarından memnuniyet duyduğunu da söyleyen Atakan, atılan olumlu adımlara destek olacaklarını kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.