1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ÖNEMLİ OLAN SAMİMİYETLE MASADA OLUNMASI..."
"ÖNEMLİ OLAN SAMİMİYETLE MASADA OLUNMASI..."

"ÖNEMLİ OLAN SAMİMİYETLE MASADA OLUNMASI..."

Kıbrıs sorunun çözümü konusunda gelinen aşama...

A+A-

“ÖNEMLİ OLAN SAMİMİYETLE MASADA OLUNMASI VE TOPLUMUN GELİŞMELERLE İLGİLİ DOĞRU VE ZAMANINDA BİLGİLENDİRİLMESİ”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs sorununun çözümünün çok hassas dengelere sahip olduğuna işaret ederek, samimiyetle masada olunması ve toplumun gelişmelerle ilgili doğru ve zamanında bilgilendirilmesinin önemini vurguladı.

İzcan yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunun çözümü konusunda gelinen aşamayı değerlendirdi.

Yaratılan olumlu atmosferin etkisi ile iki toplum lideri ve BM Genel Sekteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin de ılımlı mesajlar verdiğine dikkat çeken İzcan, gelinen aşamada Kıbrıslı Rumların ekonomik krizin ardından çözüme daha yakın durduğunu söyledi.

Her iki toplum için esas sorunun, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü olduğuna işaret eden İzcan, siyasi sorunların olduğu yerde istikrar ve ekonomik gelişmenin olmayacağını, Kıbrıslı Türklerin yıllardır çözümsüzlüğün bedelini çok ağır ödediğini kaydetti.

Toplumlararası görüşmelerin eskiye göre daha iyimser ve ılımlı bir havada devam ettiğine dikkat çeken İzcan, iki liderin bugüne kadar gösterdikleri samimi ve ılımlı havayı devam ettirmesi, sivil toplum ve siyasi çevrelerin de atılan olumlu adımlara destek olması gerektiğini söyledi. 

Mülkiyet konusunda varılan mutabakatın ardından bilinen çevrelerin toplum içinde kaos ve karmaşa yaratmaya çalıştığını ifade eden İzcan, “Mülkiyet konusu en çetrefilli konulardan biridir. Varılan mutabakatla bireyin mülkiyet hakkı tanınmıştır. Komisyonlar oluşturulmadığı için kriterler belirlenmemiştir. Bunlar belirlendikten sonra mülkiyet konusunda kesin adımlar atılacaktır” dedi. İzcan, paniğe gerek olmadığını ekledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.